- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
за теб официални данни, доказващи малоумщината на поста на поста на дефендър, са изблици на детска простотия, така ли?
Казвам го и за пенсиите - през 2002 средната такава е била 100 лева (http://www.segabg.com/article.php?id=63196), миналата - 270-280 лв, което трябва да те води на мисълта, че е напълно нормално почти всички цени оттогава да са набъбнали.
ясно, значи преди да влезем в ЕС сме били цъфнали и вързали, а съюзът ни е колонизирал и е сринал невероятно развитата ни икономика?
къде е проблемът в това да внасяме голяма част от храната си от други държави?
Димитре, не е нужно да гледам данни, за такива елементарни житейски въпроси. Всички таблици доказват, че си едно малко лапенце още, което нищо не схваща .
И от кога минималната пенсия е 280 лв? Ти си за лекуване.
Не познавам някой, който по онова време е работил за 300 една работа и днес същото за 800, както ти се изрази.
Точно обратното и за това миналата година се подпалиха сума ти хора, лапе, стига цвили.
Сега положението е десетки пъти по-зле от преди 10 години. Работи се двойно повече за същото, съкращават се работници , за да не фалират фирмите.
пожелавам на всички долни капиталисти да ровят по боклука![]()
не съм казвал, че някой му плаща бе, гошо
При тази система 1-2% са богати (и техните слуги около тях, който имат изгода), другите са бедни (могат да си позволят само насъщното, а някои дори и него не могат а се лишават от много неща), средна класа почти няма и този стандарт умишлено се поддържа.
А в соца, където 90% от народа бяха еднакво бедни, по магазините нямаше основни хранителни продукти и неща като маслини, шоколад и южни плодове бяха лукс, беше по-добре, така ли? Това, че ви мързи да работите и искате да получавате всичко наготово, си е ваш проблем, не на икономическата система.
А да, и в соца нямаше богати и привилегировани, нали? Защо тогава децата на партийните другари завършиха в западния свят и сега въртят бизнеси там? Тези пари сигурно не бяха откраднати от държавната хазна (т.е. от обикновения данъкоплатец)?
Welcome to the Jungle...
аз не казвам че съм за соца, но все пак тогава имаше повече човещина, и позволявахме си повече удоволствия, а покупателната ни способност беше по-висока, а сега един пенсионер само тока и лекарствата не може да си плати, отделно има повече лъжи и мародерства и капани за хората, че да бъдат окрадени.
сега ако нямаш достатъчно пари и в болница не можеш да отидеш и умираш, никой не му пука.
и кражбите са навсякъде, космополитни
Имам новина за теб - светът е такъв много преди появата на соца и (ще) продължава да бъде такъв дълго след като тази измислена система си е заминала.
Щом ви е кеф да ви правят на глупаци по всякакъв начин, да нямате грам лична и гражданска свобода, нито право на изразяване на собствено мнение, да ви подслушват, докладват и репресират и да се лишавате от най-нормалните за един цивилизован човек неща - окей. Обаче не можете да задължите всички да мислят като вас.
Welcome to the Jungle...
ясно е, че няма да се върнат тези времена, но може да се измисли нещо ново.
И това за правата, мачкането и лишенията са повече от измисица. Ако за теб 2 години казармата е целия живот, ок. Ама след това си караш висше, учиш развиваш се, ставаш директор, ако имаш уменията, полагат се на всеки отпуски, развлечения. Какви послушвания, какви норми. Или сега щото като караш с 200 на пътя и се разминаваш само с една глоба, ако това му казваш свобода.
Малко е нелепо ти да го казваш.Всички таблици доказват, че си едно малко лапенце още, което нищо не схваща .
Статистиката, която посочих, показва, че си в грешка и говориш небивалици. За първи път виждам човек, който се смята за много по-компетентен официалните данни, а показва минимална задълбоченост в това, което говори.
Отваряй си очите по-широко, не съм казал, че минималната пенсия е 280 лв, а че средната такава е толкова.
А аз познавам такива хора. И?
Кое е точно обратното, че не разбрах? "Лапе, стига цвили" казвай на племенниците си.
Мда, гласуването под строй, цензурата на медиите и литературата, пращането в трудов лагер за "колосалното престъпление" - разказване на политически вицове, репресивната политика на Държавна Сигурност и други подразделения на МВР, масовото подслушване и докладване на обикновените хора и инакомислещите сигурно също са измислица. Измислица е и случилото се с Георги Марков, измислица са и хилядите осъдени на смърт след 9 септември 1944, въобще бая измислици са се събрали за тези 45 г. "народно щастие".
Welcome to the Jungle...
Лапе митко. Ще кажа, че ти си олигофрен.
И колко време си живял в това "някога", че го твърдиш толкова убедено? Или пак ни споделяш житейските и политически възгледи на твоите баба и дядо? Някой от тях лежал ли е в Белене, да ти разкаже колко е хубаво там?
Викаш 1944 г. не е комунизма, а кога е дошъл на власт той в България, може би през 1600 г.?
Welcome to the Jungle...
44 е преходът
Ма не бе, наричайте ме трол и си гледайте дивия капитализъм.Докато отново не се обърнат полюсите.
И не, Дядо ми е демократ. Както и много други мои възпитатели.Само дето се видя от 24 години кво става.
![]()
Хайде, бе, че Хамериканците не ги вършат тея неща... В Гуантанамо могат да те тикнат да поотлежиш без съд и присъда... Ама то там си е ебати кефа, не като в Белене... Щом са способни да нарекат хора, защитаващи родината си "терористи", смятай колко са по-готини...
Да не смесваме времената. Беления е имало и тук и в Америка. Ядрени опити върху хора са се правили и от руснаци, и от хамериканци.
А за колите и чакането имате страшна логика. Преди комунизма също сме имали капитализъм и тогава пък въобще е нямало коли. Технологиите се развиват.