.
Затворена тема
Страница 93 от 157 ПървиПърви ... 4383899091929394959697103143 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 301 до 2 325 от общо 3909
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    [B]
    ПП: само още на една групичка местни форумни "лумпелчета" все Русия им е черната
    Може да не е 'черната', но е черна.

Най-силно развиващите се икономически държави в света са Русия, Индия и Китай на първо място, като от последната държава зависи финансовата система на САЩ.

Мега фен
    Как го установи това ?
    Запознат ли си (дори бегло, като мен) с политическата обстановка в Китай ?

// крайно изказване от моя страна, но Китай едва крета. Не знам защо хората гледат на суровите цифри като на нещо значимо. 2/3 от територията на Китай не иска да е част от Китай, а Хонг Конг, който всъщност е символ на уж икономическата мощ на КНР работи изцяло по западен модел и не е директно подвластен на правителството в бейжинг.
    Иначе казано - някой ако му беше зор, Китай лесно би могъл да се превърне в Сирия.

Колко ли смешно ще ти стане ако спомена, че типичните за Б-я шопинг екскурзии през комунизма до ден днешен се практикуват от китайците - бягат в Хонг Конг да пазаруват и да раждат деца, че да избягат от системата. Много 'стабилна' държава, нема що.

Че кой говори за политика и стабилност или добър живот? Всеки, който е учил икономика го знае това. Никой няма намерения да се бута на Китай, след като всички суровини и блага идват от там. Кое не е китайско? Спрат ли материалните приноси, Америка веднага ще фалира.

Пък и не съм съгласен, че могат да направят Сирия от Китай. И друг път са ставали революции в тази огромна държава, ама да бъде така лесно унищожена не става. 1 милиард и половина души.

anonymous708973
    Guest
    Не мога да повярвам, но ще се съглася с Клшматроника. Наистина всеки, който е учил икономика, е запознат с термина BRIC, обозначаващ най-скорострелно развиващите се икономики в света и евентуални бъдещи "Големи сили" - Бразилия, Русия, Индия, Китай.

Мега фен
    Не знам защо хората гледат на суровите цифри като на нещо значимо
    Откога 'голяма сила' = богата държава ?
    Разбирам, че си икономист и 'сила' и кинти сигурно са равнозначни понятия в твоите очи, но от птичи поглед власт означава влияние над обществото. Кой движи света ; на базата на каква идеология е основана всяка съвременна, демократична държава ? А откъде идва тази идеология ? А накъде се е запътил света ?

Изобщо не коментирам икономиките на тези държави - нито имам познанията, нито искам да ги имам. Но и Китай, и Русия са буре с барут. И поправи ме ако греша, но политическата стабилност на една държава е от първостепенна важност за всеки инвеститор. Е, как го виждаш ти да са бъдещи 'големи сили' при положение, че се крепят на баш същите тия пазари, които климатика изкарва зависими от тях ?

//няма да се учудя ако ви го преподават това, де. На мой познат във Великобритания лекторите му обясняват, че до 5-10г европейски съюз няма да има, та шашавелници всякакви.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Китай не е цвете, количество за сметка на качество. В Китай работниците спят в пространство 2х1, много от тях вземат наркотици, за да издържат смените и да могат да вземат дори двойни, за да могат да пращат пари на роднините си извън градовете. Имат проблем със замърсяванията и за това планират да внасят по-малко въглища (което ще засегне Австралия). Не могат да поддържат още дълго време "едно дете на семейство" защото населението ще започне да остарява, а така на 2-ма възрастни се пада 1 млад, а не са 100млн..

А от държавите в БРИКС, само Китай реално има силно развиваща се икономика. Русия и Бразилия имат сериозни вътрешни (първата и външни) проблеми, индийците са си най-обикновени крепостни селяни, там все още 7+ човека насилват една жена. Южна Африка винаги е била дойна крава за ресурси, при това на незначителни цени. Реално БРИКС не е направил нищо съществено.
    n00bs

anonymous708973
    Guest
    Разбира се, не се съмнявам, че можеш да поставиш знанията на лекторите ми под съмнение с няколко въпроса
    На които, впрочем, може да отговори всеки здравомислещ човек без до е учил икономика.

ще кажа само, че "развиващ се" и "стабилен" са почти антоними
    и никъде не съм казала, че "богата държава" е непременно голяма сила, не знам откъде го измисли това
    а ако не коментираш икономическо положение, какво правиш тук, като това е темата на разговора?

Град
    Niggaland
    Стабилни и развиващи се, в икономиката са доста далечни понятия.
    n00bs

Мега фен
    като от последната държава зависи финансовата система на САЩ.
    това правя тук.
    Спрат ли материалните приноси, Америка веднага ще фалира
    и това.

Мен ме интересуват политическите измерения на случващото се. Климатика и с тази цел споменава икономическия възход (или каквато там претруфена думичка си имате) на тези държави - за да намекне, че в даден момент ще вземат превес над западното общество.
    Което до ден днешен не се е случило и няма и 1 пример за просперираща тоталитарна държава.
    Та или Китай и Русия ще се превърнат в това, срещу което джафка (политически/ социалнo), или ще изтекат в канала (като всяка тоталитарна държава в човешката история). И в двата случая изпитвам сериозни затруднения да видя как ще се превърнат в нещо повече от фабрика и бензинова колонка.

Ии да, като каза, че си съгласна с климатика, реших че и двамата четем едно и също. Все тая, живи и здрави да са професорите ти, грешно съм разбрал включването.
    // това за приятелчето в ЮК беше сериозно, не си чешех пръстите. Не ги взимай тия професори много насериозно - и те са хора.

Ами термините ''развиващи се'' и ''развити ''(които държави са в ЕС, САЩ и др.) е хубаво да се знаят от обща култура. Дори май още в средното по география се учат. А иначе България попада от страните в Източна Европа - посткомунистически или нещо подобно със специфично определение, което отново го помня от училище. Ние значи според мен сме на най-гадното положение в цялата цивилизация, защото ако страните от Третия свят имат бъдеще, въпреки че са 100 години назад, (не се знае), а Запада е песен... у наща гора сме в на кучето ауспуха.

А в Китай също цари капитализъм. Имат класово равнище. Богатите и добрите специалисти в някои региони си живеят като шейхове. Чужденците, които отиват там да работят също са с големи привилегии.

Аурисе. След 50 години китайския ще се учи като английския, без съмнения. Нашите деца или внуци ще го учат. А бялата раса е застрашена по целия свят поради отрицателната раждаемост... Ей за тва расистите реват най-много. :Д

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    За следящите политиката не е изненада от колко дълго време САЩ се опитваха да набутат кол между ЕС и Русия. Най-накрая успяха в значителна степен. Следване неизгодна за нас политика от криворазбрана солидарност, игнорирайки дълбоките връзки между българския и руския народ. Не съм твърдо против санкции при определени обстоятелства, но защо не спрем Северен поток, който е в експлатация и който наистина би нанесал щети за Русия, а спряхме Южен поток. Храна за размисъл

Мега фен
    Чужденците ходят в Хонг Конг, а както изясних (и ако не ми вярваш - можеш да провериш) - няма нищо общо с Китай в културно отношение. ;/
    Хората в КНР са неграмотни маймуни - не са мои думи това - влез в който искаш клип в тубата свързан с наскорошните протести и чети коментарите от живеещите в Хонг Конг.

И впрочем забравих да попитам - за изказването 'политическа стабилност' ли се хвана пантерката, че го дъвчете вече няколко поста или пропускам нещо ?
    'Щото не виждам какво общо има с развиващи се и развити държави ? Без да проверявам, бас хващам, че няма да е много трудно да намеря политически стабилна, развиваща се държава. Ясно е, че за коренно различни неща иде реч.
    Смис. , ако е било към мен насочено ....

Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от SpiritInBlack Виж мнението
    За следящите политиката не е изненада от колко дълго време САЩ се опитваха да набутат кол между ЕС и Русия. Най-накрая успяха в значителна степен. Следване неизгодна за нас политика от криворазбрана солидарност, игнорирайки дълбоките връзки между българския и руския народ. Не съм твърдо против санкции при определени обстоятелства, но защо не спрем Северен поток, който е в експлатация и който наистина би нанесал щети за Русия, а спряхме Южен поток. Храна за размисъл
    Прочети кои фирми строят "Южен поток", направо цяло трапеза е това.

Китайския език, никога няма да се учи както английския, ако ще и 4 млрд. да станат. Разликата е огромна, единия е сравнително прост, а другия е труден за всеки не-дръпнат. Английския език е универсален в някои сфери (авиация, програмиране, в науката, официален език на ЕС, ООН и др)
    n00bs

В Китай има още 100 мегаплюса и според мен неграмотна човешка сила не може да превръща дървени комплекси до преди 40 години в огромни небостъргачи -

Нали знаеш, че ще изпращат човек на Луната скоро?

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Прочети кои фирми строят "Южен поток", направо цяло трапеза е това.

Китайския език, никога няма да се учи както английския, ако ще и 4 млрд. да станат. Разликата е огромна, единия е сравнително прост, а другия е труден за всеки не-дръпнат. Английския език е универсален в някои сфери (авиация, програмиране, в науката, официален език на ЕС, ООН и др)
    но пазарите се променят и работни позиции се отварят на други места... Дори в Индия колко много наши инженери заминават..

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    но пазарите се променят и работни позиции се отварят на други места... Дори в Индия колко много наши инженери заминават..
    И това какво ти говори?

говори за вашата любима глобализация... и за тва, че Русия също ще е бъдеща сила

Град
    Niggaland
    Правиш ли разлика между практичност и нещо в което се пише с черти и няма нито една буква която да прилича на нещо различно от блъснато "Ж" от турски гастарбайтер?!
    Коя Русия, която не може да спре спада на валутата си? RUB 3.8353 добре върви, още 20 ст. и ще е паднала с един лев спрямо предходната година. РЦБ се пробва тая седмица да спре спада, така като гледам, ахаааааааааа да им се получи.
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    говори за вашата любима глобализация... и за тва, че Русия също ще е бъдеща сила
    Убеден съм, че дори не знаеш какво значи глобализация.
    И второ, Русия винаги ще е бедна и мизерстваща. Ако ще Путин да продаде и последния барел нефт и газ.

когато Русия изтегли парите си от сделката с двата кораба във Франция, ще скъса са долара и ще завладее света

когато Русия изтегли парите си от сделката с двата кораба във Франция, ще скъса с долара и ще завладее света

А ние ще станем високотехнологичен сателит :Д

отпускари в Куба

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си