Първоначално написано от
dimitar.,
Ако изпедерастяването, за което говориш, е свързано само с промяна на външния вид и маниерите на хората, наистина няма защо да ти пречи. За селските тарикати не се притеснявай - в момента, в който започват работа и благодарение на шефа си разбират, че не са рок звездите, за които са се мислили, се осъзнават. Никой не търпи турбо селтаци.
Държавата е застрашена от изчезване не защото нямаме националистко правителство, което да затвори границите и да ни превърне в Куба, а защото 2 милиона българи вече са видели по-добрата перспектива в Запада. Не можеш да спираш хората да ходят там, където смятат за правилно, нито да ги главозамайваш с приказки, че в България се живее най-добре, защото просто не е така. А и не знам какво общо има казармата с емиграцията - отсега ти казвам, че нито би върнала някой емигрант от чужбина, нито би намалила отрицателния прираст на населението; даже повече млади хора ще изберат да отидат в друга страна, за да я избегнат.
Не говоря за бодибилдинг, но както и да е. Смешно е да твърдиш, че подготовката, която получаваш в казармата, е една и няма дори частичен заместител. Готов и здрав за какво? Десетте хиляди часа бягане с чувал на гърба ще ми помогнат ли, когато някой влезе в къщата ми?
Родолюбието в лека форма е едно, национализмът (взирането в знамето и повтарянето на "Аз ще пазя НРБ с цената на живота ми!" всяка сутрин и вечер в продължение на 2 години, както и куп други промивки на мозъка) е съвсем друго.