[QUOTE=draid;11160901А замислял ли си се кой случайно подбутва тия желания и много често ги координира ? Борбата за демокрация в Египет, Сирия, Либия ? Хората рядко се организират така самостоятелно. Кажи ми какво стана с демокрацията в тия 3 страни ? А в Ирак ? САЩ и запада в това число и ние дълго поддържахме т.н. бунтовници в Сирия, борците за свобода. Истината обаче излезе малко по различна от това което даваха по новините и сега няма как да се скрие. Голяма част от тия бунтовници бяха радикални групировки, а ние реално подкрепяхме Ислямска държава срещу легитимно избран президент и управление. Най-много ме дразни лицемерието на запада, прекрасен пример е Косово, разпадането на Югославия и т.н.[/QUOTE]
Мисля, че по-горе ясно казах, че не одобрявам политиката на САЩ и в голяма степен на ЕС. Факт е, обаче, че украиският народ, независимо дали е бил подклаждан или- не, иска Украйна да се развива по един европейски път. Това, че на Русия това не и се харесва, по никакъв начин не оправдава намесата и във вътрешните работи на суверенна държава.
А, що се отнася до Югославия- беше ясно, че ще се разпадне със или без помощта на запада. Не знам за теб, но на мен не ми е ясно как 5 народа биха могли да живеят "под един покрив". Различията в културата, религията, езика и т.н. няма да коментирам.