Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
Аз съм изумен как има разумни хора, които смятат, че Русия едва ли не се защитава и е в правото си да върши каквото иска спрямо съседите си, вкл. и да окупира и анексира техни територии. Чудя се как в XXI век, когато се смята, че светът до голяма степен се е цивилизовал и глобализирал, определени държави и политически лидери действат по закона на джунглата, а някои ги подкрепят и обясняват как това било нормално и оправдано. Чудя се въобще имате ли идея, че на този свят има закони, които регулират междудържавните отношения (вкл. и по време на война), или си мислите, че всеки може да си прави каквото си иска?
Ами да ти кажа абсолютно нормално ми се вижда да го правят. Това е защитна реакция, но не към съседите им, а към САЩ. САЩ имат прекалено голямо влияние вече, това е начин Руснаците да покажат, че още ги има. Колко е морално и правилно не обсъждаме, но за нормално то е ясно. За какви закони говориш, след като десетилетия наред наблюдаваме безчинства от САЩ и после с цялото си лицемерие, ако някой друг направи като тях, го обявяват за кривия. Ако САЩ беше на мястото на Русия и имаше възможност да загуби съседна държава в полза на Русия, какво мислиш щеше да направи ? Аз ще ти кажа, щеше да обяви разбонтувалите се за терористи и да отиде да спасява демократичното управление. А най-лошото е, че всички щяха да си затворят очите и да я подкрепят, както стана с Косово.