.
Резултати от 1 до 25 от общо 3909

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Виж сега.
    Хората НЕ сме еднакви и никога няма да бъдем. Проумей го.
    Основата на Германия е т.нар. Mittelstand. Средна класа. Познай как са стигнали дотам.
    Мястото ти зависи от политическата обстановка, ако работиш държавна работа... а хайде да не съжаляваме точно тях, всички знаем, че половината от места се уреждат изцяло на принципа "брата на лелята на вуйна ми". Аз никога не съм имала интерен да работя държавна работа и се надявам да не стигам до там, Бога ми.

Смени си средата, сериозно! Действа ти потискащо, кара те да виждаш нещата доста по-черно. Наистина е много тъжно, ако не познаваш някого, чиято заплата не е увеличавана от 10 години.
    Заплатите на родителите ми се повишават, получават добри бонуси и заплатеноизвън работно време. И двамата пътуват и виждат свят, и двамата са уважавани в сферата си. Приятелка на майка ми е преподавател в университета, отново - изключително уважавана в своята сфера, избиват се да я търсят за уроци, та си докарва няколко бона отгоре. Освен това е много земен, безкрайно мил човек.
    Мой познат е абитуриент тази година. Фотограф на свободна практика. Има собствен сайт, работи поне 3-4 вечери в седмицата. Ще записва руска филология наесен, след това успоредно ще запише МИО.
    Приятел германец на 23 години, първа година студент, вече се води самостоятелен (направи си фирма и т.н), отделно основаха организация с още 4-5 човека и в момента преговарят за пускане на линия чанти с техен дизайн. Дори да не им платят наистина достатъчно, пак ще им изглежда страхотно в автобиографията.
    EXTREMEFREERIDER от форума познаваш ли я? Учи графичен дизайн в НБУ, кара курсове за повишаване на културата си в различни области от бизнеса към MP3 College, занимава се със собствени проекти. Освен това живее сама с приятеля си, домакинства, грижи се за куче и е безкрайно жизнерадостна.
    Идеята на примерите е, че аз познавам такива хора. Не знам защо ти не познаваш, но те съветвам да опиташ да откриеш своите вдъхновения. Когато на мен ми е криво и се чувствам глупава или че не мога да нося две дини под една мишница, се сещам за хора, които успяват да носят по двайсет

Всеки избира как да гледа на живота. Твоята среда е токсична. И знам за какво говоря.
    В родата ми има много такива хора, моят мироглед обаче не е базиран на тях. Отказвам да е, отказвам да приема, че има само черно и да си затворя очите за бялото. Вместо това се втренчвам в бялото и си повтарям Keep pushing!
    Eто това е. Ти живееш в реализиралия се елит и за това не можеш да видиш истината. За теб е важно, че щом в твоята среда има достатъчно хора, успешно стъпили на земята - останалите (черното) не са важни, не са за пример, да си гледат работата.
    Моите родители са най-обикновени хора. Баща ми беше директор години на ред и сума ти народ го познава. Заплата му беше нормална. И двамата са висшисти. Та днес обаче така стана, че единия си изгуби работата, а на другия не са покачвали заплатата от 10 години както казах. Оставаме в ,,безисходица'' А познай държавата в такъв случай какво прави? Показва ти един среден пръст. Нещо, което през комунизма е нямало.
    Днес ти изгаря апартамента и оставаш без дом, без нищо.
    Средата ми хич не е няква лоша, ами е най-нормална за България.
    Като изключим приятелите мулти-милионери и фабриканти на баща ми, познавам достатъчно богати колеги ми от училище, имаме достатъчно познати приятели, които мислят точно като теб, ама това мен не ме устройва.
    Други пък развили се родители умират от притеснения какво ще работят децата им в тази държава.
    Както ти каза - всеки на хубаво място се урежда с връзки . Няма кадърен и прост в реалния смисъл. Един обикновен завършил студент без връзки обречен да си намери работа и всеки сам започва да се спасява . Висшето се превръща в една хартийка.

Освен това отново казвам, че не всеки има капацитет и желание да учи три езика.
    Мой познати близки доктори и доценти работят за мизерни заплати, а са велики хора.
    Не можеш да започнеш и малък, среден бизнес, защото те натискат от всякъде.
    Но както ти казах, то учиш в Германия, ти изцяло си обградена с твой хора.

Само в Чикаго живеят 300 000 българи.

Кажи ми защо великата ни демокрация ни изсели? България изчезва. Днес сме 6 милиона, бяхме 9 и половина.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 05-16-2014 на 11:09

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си