Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
1) Политиката винаги върви редом с военната. Когато не стане по мирния начин, НАТО се намества силово с предтекст, че защитава някакви идеали на ЕС и човешките ценности. Както Америка, така и Европа е разрешавала на НАТО завоюва нови територии и да не позволява стари (подчинени като нас) да се откъсват по никакъв начин. За това се разрушиха цялата ни армия, за да можем да си мълчим и да се подчиняваме на Обама и ЕС.
Ами не е вярно. ЕС няма правомощия над НАТО, такива има единствено Съветът за сигурност на ООН. Тоест въпросния съвет, чиито постоянен член е и Руската федерация, изготвя резолюция и на базата на нея НАТО предприема съответните военни мерки. Чел съм и съм анализирал Устава на НАТО затова твърдя всичко това толкова убедено. НАТО е по-стара организация от ЕС и не виждам как би могла да й се подчинява. Освен това в Алианса членуват държави, които не са членки на ЕС - САЩ, Канада, Турция, Исландия. ЕС е създаден като чисто икономически съюз, политическият аспект идва по-късно.

2) Абсолютна ЛЪЖА е, че икономиките бележат някакъв ръст. Напротив, живота преди 5 години беше по-добър у нас, а и във всички изброени държави. Хората се изселиха, бяхме колонизирани.
Ама ние и въпросните държави и преди 5 г. бяхме в ЕС, така че логиката ти издиша. Икономическата криза създаде проблемите за държавите и обикновените граждани, не международните организации, в които членуват.

3) От нас зависи дали ще се правим на пошлушковци и ще продължаваме сляпо да се подчиняваме.
Правенето на послушковци и подчинението ги практикуваме, защото имаме интерес от това. Това е част от националния ни манталитет. Повтарял съм ти го достатъчно пъти.

Най-добрите времена за средната класа и обикнвенния човек са 70-те години на миналия век. Както от едната страна на Берлинската стена, така и от другата. Нямало е оставен човек на улицата. Нямало е неработеща институция.
Нямало е олигарски и милионери. Дори партийната власт не е това, което някои се мъчат да опишат тук. Правени са били винаги проверки за изтичащи общински пари. Ако някой кмет или партиец е бил усетен, че краде, са му пращали едно писанце и предупреждения, а на следващия път са го сменяли с нов партиен такъв.

Другото са ИЗМИСЛИЦИ на обикнвенните работници, дето след 89 са им промивани главите с днешната свободия и западен модел.
Това за 70-те години може и да е вярно, но съм убеден, че и тогава е имало милионери. А партийните боричкания ги е имало през соца и не винаги са били на икономическа основа.