Първоначално написано от
DarkTemplar
Ами не е вярно. ЕС няма правомощия над НАТО, такива има единствено Съветът за сигурност на ООН. Тоест въпросния съвет, чиито постоянен член е и Руската федерация, изготвя резолюция и на базата на нея НАТО предприема съответните военни мерки. Чел съм и съм анализирал Устава на НАТО затова твърдя всичко това толкова убедено. НАТО е по-стара организация от ЕС и не виждам как би могла да й се подчинява. Освен това в Алианса членуват държави, които не са членки на ЕС - САЩ, Канада, Турция, Исландия. ЕС е създаден като чисто икономически съюз, политическият аспект идва по-късно.
Ама ние и въпросните държави и преди 5 г. бяхме в ЕС, така че логиката ти издиша. Икономическата криза създаде проблемите за държавите и обикновените граждани, не международните организации, в които членуват.
Правенето на послушковци и подчинението ги практикуваме, защото имаме интерес от това. Това е част от националния ни манталитет. Повтарял съм ти го достатъчно пъти.
Това за 70-те години може и да е вярно, но съм убеден, че и тогава е имало милионери. А партийните боричкания ги е имало през соца и не винаги са били на икономическа основа.