Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
Ами не е вярно. ЕС няма правомощия над НАТО, такива има единствено Съветът за сигурност на ООН. Тоест въпросния съвет, чиито постоянен член е и Руската федерация, изготвя резолюция и на базата на нея НАТО предприема съответните военни мерки. Чел съм и съм анализирал Устава на НАТО затова твърдя всичко това толкова убедено. НАТО е по-стара организация от ЕС и не виждам как би могла да й се подчинява. Освен това в Алианса членуват държави, които не са членки на ЕС - САЩ, Канада, Турция, Исландия. ЕС е създаден като чисто икономически съюз, политическият аспект идва по-късно.

Ама ние и въпросните държави и преди 5 г. бяхме в ЕС, така че логиката ти издиша. Икономическата криза създаде проблемите за държавите и обикновените граждани, не международните организации, в които членуват.

Правенето на послушковци и подчинението ги практикуваме, защото имаме интерес от това. Това е част от националния ни манталитет. Повтарял съм ти го достатъчно пъти.

Това за 70-те години може и да е вярно, но съм убеден, че и тогава е имало милионери. А партийните боричкания ги е имало през соца и не винаги са били на икономическа основа.
1) Русия винаги е на противоположната страна от НАТО, но никой не я ебава.
Вече почти всеки ден в Брюкесл се провежда многохилядни протести. Доверието към управляващите там е паднало на минимум. Абсолютно същата мафия са, както нашите. Отново всички са избирани без прякото участие на хората, без да се познават, без нищо. Интерсите на международните организации унищожава държавността. Монополите именно те ги вкарават. Нищо по различно не е от тук.
2) Не е добре да се оправдаваме с нечия криза. Така може до следващата да говори. Както и с Турското робство.
3) Това ще ни унищожи.
4) Не е само вярно, ами е истина. А милионерите са били малцина най-висши партийци. Това нещо е все едно да обвиняваме за мизерията, че щото царя или принцесата на Великобритания живеят в замаци и дворци и харчат миларди. Защо? От къде на къде?
Ето днес свалуха от власт Януко(у)вич в Украйна и го обвиниха в тлъст комунисти и крадец, крал милиони, пък сложиха на власт още по-големи милиардири и олигарси.
Това че властващите разполагат и с милиарди е напълно нормално. Та нали те разпределят и строят всички проекти в която и да е държава.
А днес не може по никакъв начин да се сравнява с тогава.