- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Това с изискванията е пълна албалистика.
Тази информация като цяло ми се вижда леко подвеждаща, като се има предвид, че не знаем до колко отразява наложените ни санкции, лихви и спрени средства.
За сравнение - за 7те ни години членство от работещите в чужбина и пращащи/харчещи тук пари емигранти са влезнали около 8 милиарда.
А и проблема не е толкова колко са, колкото къде отиват, защото около 10% от земеделците печелят 80% от европроектите, което не е правилно. А е така защото процедурата е скапана, работещите в администрацията са некадърни има и там корупция, пък и има много некадърни съставители на проекти, които те връщат по 40 пъти за грешки, общо взето нормалния човек е изправен пред китайската стена при спечелването на проект.
А парите които отиват в ЕС е ясно от къде идват => Републиканския бюджет. И понеже данъчната ни система е "социална", данъчната тежест у нас се носи от бедните т.е бедните у нас имат най-голям принос към хазната.
В крайна сметка се получава така, че членството ни в ЕС взима от бедните и социално онеправдани за да даде на групичка привилегировани и близки до властта.
Не ме разбирайте погрешно, фен съм на европейската идея, но тя не е за корумпирани бананови държави като нашата.
Щото в момента ни ползват като бунище и си пробутват тук субсидираната продукция. Но не е виновен тоя който яде баницата, а този който му я дава.