- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Когато част от същия този народ се опитва да разцепи държавата ти в съответствие с чужди интереси. За някои Украйна може да е измислена държава, но е целокупна такава, а те се опитват да я разцепят на късове, очаквайки да се повтори сценария в Абхазия и Южна Осетия. Нима да предизвикаш гражданска война, окупирайки държавни институции и убивайки несъгласните с теб не е тероризъм? Защото точно това правят отцепниците в Източна Украйна.
Ако утре Кърджалийско изяви желание да се отцепи от България, насрочи рефередум с предварително ясни (манипулирани) резултати, опирайки се на "правото на етническо самоопределение" на живущите в този регион и потърси подкрепа от Република Турция, ти ще ги подкрепиш ли?
Welcome to the Jungle...
Всъщност Украйна си е донякъде измислена държава, там са се умешали протестатни, католици, православни, всеки си дърпа към своята черга, рано или късно щяха да си хванат пътя.
Една държава не е ли обединена винаги се разцепва, и да се обвиняват външни сили е глупаво. Колкото руски толкова и американски интереси са играли там.
(в подкрепа на казаното от теб и доразвивайки моите твърдения от предните постове)
Аз съм изумен как има хора, които не познават историческото развитие на една държава, обичайните структури на властта там и манталитета на управляващите и в същото време я дават за пример (който всъщност онагледява повечето от нещата, които те осъждат). За мен това е върховна форма на невежество и слаба информираност...
Никъде не съм твърдял, че Украйна има някакво сериозно историческо минало, но специално руската намеса там е повече от очевидна. На всеки е ясно, че Русия има сериозни геополитически интереси в държавите от бившия СССР, затова се създаде и ОНД, затова и сега искат да развият новата икономическа идея, а именно - Евразийския съюз. Москва иска да продължи да дърпа конците на бившите си подопечни и тя да определя съдбата им. Украйна е просто най-подходящият пример за това.
Welcome to the Jungle...