- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Подкрепа за Русия
Това е държава, която от 200 години има имперски амбиции. Вярно е, че през последните 20 си имаха техни проблеми и се бориха за властта вътре в самата държава, но Путинката се позакрепи на трона и взеха пак да си опъват номерата.
Питай някой поляк за Александър II, нашия Цар Овободител, 'kurwa' ще се спомене поне 5 пъти в отговора :Д
В момента на фона на случващото е смешно да говориш, че Русия има имперски амбиции, недей и ти слуша западна пропаганда. В последните години това е САЩ. Русия към момента се усетиха малко късно, че трябва да защитават интересите си твърдо за да не допуснат САЩ да се разпростре навсякъде. Да сравниш САЩ и Русия и да ми кажеш, че Русия има имперски амбиции е меко казано смешно.
Какво значи 'западна пропаганда'?
Наясно съм че щатите са враг н.1 на човечеството :Д. Но това не прави руснаците защитници на мира и/или по-добрата нация. И те си показват рогата когато могат и ако имаха възможност щяха да правят същите лайна като сащ, ако не и по-големи.
Чели сме и ние за кубинската криза. :Д
Независими руски медии съобщиха за тайни погребения на двама парашутисти в Северна Русия, чиито близки твърдели, че покойните са били убити в Украйна, където Русия официално не е изпращала войски. Според опозиционната телевизия „Дожд“, неправителственият Комитет на войнишките майки в Русия е направил списък с имената на 400 войници, ранени или убити в съседната бивша съветска република.
9-има руски разузнавачи са загинали в Украйна при мистериозни обстоятелства, съобщиха от комитета на войнишките майки. Войниците били прехвърлени от Чечня в Ростовска област.
Силите на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна включват „около 3-4000 руски доброволци“, съобщи премиерът на ДНР Александър Захарченко, в обръщение, излъчено от телевизия „Росия 24“.
Сред доброволците от Русия „за жалост има и загинали“, признава премиерът на т. нар. Донецка народна република.
Да, Русия няма такива амбиции, вероятно през живота си не си пробвал да говориш с поляк на руски.
n00bs
Че аз къде съм казвал, че Русия не се меси в Украйна ? То е повече от ясно. Прави обаче разлика между имперски амбиции и защитаване на интересите които се намират в предния ти двор. Да не забравяме, че държавата Украйна е като цяло един подарък. Русия се меси предимно в работите на своите съседки. Виж САЩ обаче са друга бира, те се опитват да наложат влияние навсякъде, точно с това можем да дефинираме имперските амбиции. Не казвам, че Русия не би го направила по-принцип, просто в момента не тя е държавата с такива амбиции или по скоро те не са толкова изразени.
Говорил съм с доста поляци, повечето са доста зле. Какво има да реват за ВСВ не ми е ясно, просто са си писклив народ. Да си чул Холандия, Австрия, Чехия и т.н. да се оплакват ? Защо не реват поляците срещу Германия ? Те са си гола вода, аз така или иначе не ги харесвам като народ, та недей да правиш такива несвързани аналогии.
А замислял ли си се кой случайно подбутва тия желания и много често ги координира ? Борбата за демокрация в Египет, Сирия, Либия ? Хората рядко се организират така самостоятелно. Кажи ми какво стана с демокрацията в тия 3 страни ? А в Ирак ? САЩ и запада в това число и ние дълго поддържахме т.н. бунтовници в Сирия, борците за свобода. Истината обаче излезе малко по различна от това което даваха по новините и сега няма как да се скрие. Голяма част от тия бунтовници бяха радикални групировки, а ние реално подкрепяхме Ислямска държава срещу легитимно избран президент и управление. Най-много ме дразни лицемерието на запада, прекрасен пример е Косово, разпадането на Югославия и т.н.
Последно редактирано от draid : 08-28-2014 на 21:49
С запад, без запад, Югославия си беше пътник.
А ако турция реши да си вземе Кърджали, щото там има повече турци? И тя ли ще защитава своите регионални интереси?
[QUOTE=draid;11160901А замислял ли си се кой случайно подбутва тия желания и много често ги координира ? Борбата за демокрация в Египет, Сирия, Либия ? Хората рядко се организират така самостоятелно. Кажи ми какво стана с демокрацията в тия 3 страни ? А в Ирак ? САЩ и запада в това число и ние дълго поддържахме т.н. бунтовници в Сирия, борците за свобода. Истината обаче излезе малко по различна от това което даваха по новините и сега няма как да се скрие. Голяма част от тия бунтовници бяха радикални групировки, а ние реално подкрепяхме Ислямска държава срещу легитимно избран президент и управление. Най-много ме дразни лицемерието на запада, прекрасен пример е Косово, разпадането на Югославия и т.н.[/QUOTE]
Мисля, че по-горе ясно казах, че не одобрявам политиката на САЩ и в голяма степен на ЕС. Факт е, обаче, че украиският народ, независимо дали е бил подклаждан или- не, иска Украйна да се развива по един европейски път. Това, че на Русия това не и се харесва, по никакъв начин не оправдава намесата и във вътрешните работи на суверенна държава.
А, що се отнася до Югославия- беше ясно, че ще се разпадне със или без помощта на запада. Не знам за теб, но на мен не ми е ясно как 5 народа биха могли да живеят "под един покрив". Различията в културата, религията, езика и т.н. няма да коментирам.