Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
като искаш армия - или отивай войник, или сам плащай за нея.
Големи мераци да дава акъл къде трябва да отиват парите на данъкоплатците.
Пенсионерите с по 200 лева живеят ; училищата пробити отвсякъде ; университетите приличат на изправителни домове като ги погледнеш отвън ; половината население на страната на прага на бедността живее и без здравни осигуровки, ама той нашия иска армия.

И колко армия е 'достатъчно' армия - я ни осветли ? Колко според теб струва всяка година през казармата да минават 40-50К души за по 3 месеца ? Аз се басирам, че ще излиза поне по 100 лева на месец на човек само за храна. А патрони там за пуцалките ? А персонала, 'дето ще води обучението ? Дали няма да се събират едно 50 милиона лв. годишно, а ? И т'ва ще го плаща кой - 2та милиона работещи българи. Демек на всеки от джобчето по 25 кинта годишно, че климатика му се е приискало да си имаме казарма.
И тук само за казарма си говорим. Ако искаш солидна по размер армия с модерно оборудване, сигурно в милиарди ще е сумата, не в милиони. Руснаците не помня к'ви пари бяха изляли в последно време - 50 милиарда ?, и пак им е плюнка бюджета спрямо този на САЩ.
Турския пък беше към 20 - не тия като тебе не спряха да пищят на тая тема, та тук съм почти сигурен.
Я сега ме светни откъде аджеба ще извадим ние по 1000 лева на човек МЕСЕЧНО САМО ЗА АРМИЯ, че да се пазим от тия турци, дето ни плашиш с тях ?
Ей тъй ... любопитно ми е.

Опитвам се да ти кажа, че ако им е мерак, просто ще ни изринат. И няма как да ги спрем предвид това колко бедна ни е държавата.
Дай да не си говорим за армия след като нямаме пари 1 самолет да купим, а ?
ми всичко тва е по западен идеал и нали сме свободни

та за какво ти е свободата шаро?