- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- КОМПЮТЪРА МИ Е МНОГО БАВЕН.....
Здравейте! Компа ми е много бавен пусках програми за оптимизация на уиндоус. WinXP Manager, Ccleaner и Wisecare и компа пак е бавен. Антивирусната не открива никакви вируси... В такъв случай какво се прави има ли някоя мощна антивирусна за отстраняване на вирусите без да се налага да преинсталирам уиндоуса?
Microsoft Security Essentials
Аз съм чувал че майсторите по компютрите ги оправят и без преинсталация![]()
Пробвай с някоя друга антивирусна да сканираш машинката (NOD32, Kaspersky, Avast и т.н.).
Тези Всичките са боза според мен
Щом така смяташ. Май най-добре ще бъде наистина да си преинсталираш ОС-а.
Тука не става въпрос за обикновена анти вирусна трябва си специална програма която ползват специалистите...
Да, специалистите ползват програмата наречена мозък
То зависи първо какъв е хардуера - нищо не се споменава по тоя въпрос. После зависи какви програми се ползват в момента, има и едно нещо наречено Task Manager - пак нищо не се споменава въпрос. После е важно какъв е Windows-a - нищо не се споменава по тоя въпрос.
Ами то само "Докторе, боли ме!" не помага много![]()
Чудя се и защо диагнозата "бавен ми е компа" води до предложения за натикване на антивирусни, сякаш това да ти е бавен компа означава че са се навряли вируси. Ми не е задължително, аз даже бих си помислил че антивирусната скапва работата на компа. Това е само една от причините аз да ненавиждам такъв тип програми - нещо да ми чегърта по харда без да съм му наредил изрично и да ползва ресурси когато не искам - не и не, мерси!
Може пък харда да е получил бед сектори. Един бед сектор е достатъчен за да спъне Windows, и когато това стане иди че свърши нещо на него. Когато видимо всичко е наред, обаче бози много, значи харда е бая спънат по някаква причина.
Та харда може и да е мега форматиран, значи следва проверка за това и дефрагментиране.
Преди всичко обаче следва проверка на това какви програми вървят в момента и какви ресурси черпят. Най-лесно е да се види CPU и RAM, но би трябвало да се види и кои програми колко чегъртат по харда, щото както казах по-нагоре, харда е една от основните спънки на системата, но е много често пренебрегван просто щото няма някакъв лесен за достъп измерител за него.
Засичам за колко време ще се появи papugai с безценните си вмятания.
За горните снимки бих започнал с RAM-а, ако е възможно въобщеПроцесора е малко зависи - ако клиповете в Youtube сечат, значи е слабичък за в днешно време. Въобще ако се ползва нещо дето му трябва CPU - да, иначе все тая. То човек трябва да си знае, да си усеща машината
koko95, има една руска HDD Regenerator (търси в замундата), малко е досовска такава и самия процес е супер бавен, ама се справя. Бед сектор по принцип е сектор от харда дето не може да се прочете, примерно ако харда има драскотина някъде. Само че явно се случват бед сектори и без такива физически наранявания, заради магнитни процеси предполагам.
То ако наистина харда получи бед сектор е доста вероятно самата операционна система да се сбози тотално, дори да спре да зарежда. Ако по принцип всичко си върви, но е бавно, бих го отдал на слаби ресурси - малко RAM, бавен HDD. То проблема с RAM-а в един момент се оказва проблем с харда, щото ако паметта е малко почва да кешира по харда, който е ако е класически (не SSD) си е бавен, и така.
Иначе старите хардове започват да получават бед сектори с времето, макар че не е задължително. Имам тука разни стари такива, от рода на 4.3 GB, веднъж ги проверявах и имаха бед секторчета повечето от тях, но един от тях, видимо най-голямата барака пък си беше чист. Имам и един дето пък не е най-стар, но най-често му се появяват бед сектори, сякаш е абониран за тях. Но той докато работи е много топъл, та не се учудвам.
Последно редактирано от JDeel : 03-22-2014 на 10:25
Това че имаш антивирусна програма не означава, че нямаш вируси. Има някой вируси дето са много добре скрити че дори най-добрите антивирусни не могат да ги намерят. Направи една снимка на диспечера на задачите, подозирам процесите svchost.exe виж дали от следните процеси CPU-то им дали е високо. Ако не, пуснете някой браузър с клип и проверете дали процеса svchost.exe ще се претоварва.
Последно редактирано от stefan7202 : 03-22-2014 на 10:48
първо трябва заразите да бъдат отстранени, след това може да се направи сканиране на всеки един дял от диска с команда "chkdsk c: /f /r"(без кавичките) в command prompt (забележка - c: e първият дял, но може да има и втори(d: ), трети(e: ), и т.н.), после може да почистиш с wise registry cleaner, ccleaner, за сканиране на и почистване от вируси ти препоръчвам: avast, malwarebytes, spybot s&d, ако ти е невъзможно да ги инсталираш и да ги пуснеш, или ако сканирането ти отнема часове, тогава си направи live(boot) cd с dr.web livecd: http://www.freedrweb.com/livecd/
в такъв случай първо сканирай с него, и после с другите, това става като boot-неш компа от livecd-то, също така ако трябва махни колкото се може повече приложения от startup-а, за целта ползвай msconfig или ccleaner
Последно редактирано от npp : 03-22-2014 на 11:30
Леле, ако антивирусните пропускат вируси за какво въобще са тия антивирусни, само да тровят допълнително и без това едва дишащия Windows![]()
Засипахте го със съвети, а дори не е споменато какви са параметрите на машината.
Последно редактирано от I love Music : 03-27-2014 на 17:44
инсталирай си sm bus driver: http://www.nvidia.com/download/drive...px/14889/en-us
иначе за почистване и ускоряване можеш да направиш това: http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post11053456
като можеш да направиш и една дефрагментация на диска - за целта ти препоръчвам iobit smart defrag
Последно редактирано от npp : 03-28-2014 на 05:28
Изтегли си програмата aida64 и влизай у тази опция![]()
направи една снимка и я качи на поста. Но активирай програмата, за да може да ти отключва информацията.
А и да те питам нещо! Понякога излиза ли ти някакъв син екран?
Последно редактирано от stefan7202 : 03-28-2014 на 13:07
Имам решение - купи си машина, която не е на 19 години...
Иначе съмнява ме да е от вируси, обикновено не им е точно такова действиеето - ако имаше вирус, щеше да забележиш и нещо друго, например изскачащи рекламки, или проблем при точно определена дейност. Ако е бавен като цяло, вероятно е от хард, RAM, или просто процесора ти не смогва... 3000+, по дяволите, процесора, който си купих в осми клас, беше Semprom 3200+ -_-
А, или просто си забозил Windows-а, което не е много трудно, ако не го поддържаш въобще... Пробвай най-лесно с преинсталация, наистина, ако се оправи, значи е последното. Ако не се оправи, отдели 200 лева и си купи нещо втора ръка, всичко ще е по-добре от това xD