- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Богат живот
Препоръчвам ти да се поинтересуваш за НЛП. Това е наука, която проучва модела на поведение и мислене на хора с успешни връзки, успешен бизнес и т.н. Общо взето разликата м/у бедняка и милионера е в мисловната им карта, която съответно влияе на решенията, които взимат.
Има един експеримент на Норбеков, който чрез педагогически подход е обучил около 100-200 нереализирани, безработни и бедни хора на нови мисловни и поведенчески модели, които впоследствие станали изключително успешни финансово.
Общо взето всичко е до начин на мислене, някои хора могат да правят пари от всичко, просто защото имат въображението и мотивацията да го правят, може и лед на ескимоси да продават
Програмистите са ew. Може да водиш много по-динамичен, социален и пълноценен начин на живот, отколкото да киснеш пред компютъра цял ден, защото заплатата ти ще е хубава.ОСВЕН ако не ти е интересно и това не е твоята страст, тогава учи за програмист. Но за една заплата недей.
Учи езици, развивай се, парите отиват при хората, които непрестанно се развиват и поемат интелигентни рискове, също така задължително общувай с по-успешни хора от теб.
Последно редактирано от KumchoValcho : 03-31-2014 на 08:19
Ако ти е за парите по -добре не се захващай с полицията или сходни на нея.Подобни професии са призвание а като гледам на теб ти е за парите само .
По темата-Наистина научи поне 2-3 езика . Идеята за собствен бизнес също не е лоша .Но трябва да имаш нюх за тези неща .
Пичове и пички отговорите ви са ми от помощ.Благодаря![]()
Двата края ли? Ако можеш да си правиш сметките 1500 лв не са никак малко. Да, няма да караш кола за 20 000лв, да живееш в апартамент за 500 лв под наем и да ядеш всеки ден по ресторанти, почивки и тнт, но 1500 лв са си добри пари за Заплата. Вече за отглеждане на дете - не стигат, или по-скоро е трудно.
Последно редактирано от klimatronik : 04-01-2014 на 19:19
Я малко изчисления.
10.30=300 лв за храна на месец
ток вода парно - 300 МАКС лв
бензин- 200лв МАКС
телефон - 40-50 лв макс
интернет с- 20-30лв
дрехи- 50лв
тоалетни принадлежности -50 лв
---
300+300+200+50+30+50+50 +(20)= 1000
Остават ти още 500 лв за наеми, кредити, спестяване, глезотии
:д обзавеждане леле
Гледах нагоре туризъм си писал. И аз мисля/мислех да се развивам и занапред в тва поприще (по-точно екскурзоводски услуги), но се отказвам все повече и повече. Хора с дипломи за тази професия от чуждестранни университети биват оставяни без работа, кво остава да завършиш в БГ. Не ми е оферта нещо, мисля.
Странно е как в един момент си абсолютно сигурен какво искаш да учиш, а след един дълъг разговор се разубеждаваш. Ще следя темата, определено ще ми е интересно.
Едит: Сега се сетих - като започнах да уча екскурзоводско обслужване в осми клас, професията беше сред десетте най-търсени.