- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Българската Армия - постъпване
Здравейте,
Това е въпрос специално към военно-служещите.Значе на 17 съм след няколко месеца ставам на 18г. искам да знам какви са условията за постъпване в Българската Армия,до колкото знам са нужни : завършено средно образование с дипломата, и се държат някакви физически и психически изпити. Какъв успех ти е нужен,къде трябва да отида да кандидатствам,общо взето кой, каквото знае да ми каже. Моля да не ме заливате с коментари от типа : "взимаш пушката и кумуфлажа и си военен" и т.н. Наистина съм заинтересован и тези коментари не са ми от полза![]()
80>IQ>60
Трябва да имаш акъл, колкото амеба.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
аз ще те посъветвам да не се занимаваш с българската армия. няма по-смешна от нея и мисия ще видиш през крив макарон. кандидатствай за наемник във френския чуждестранен легион. там е истината, но е малък шанса да оцелееш до края на договора ти
WE ARE NOT ANGELS!
И за чии му е да ходи по мисии?![]()
Що да не си гледа кефа и да си взема заплатата, ами да ходи за чужди интереси да си рискува живота? Да не говорим, че и тези, които оцелеят след мисия са вече половин човеци... То не че не пращат и наши момчета, за да им е на американците долар галона, де, ама...
Вярно е донякъде, но мисията далеч не представляват това, което виждаме по американските филми.
Цели дивизии (?) се върнаха живи и здрави.
Един познат беше в армията, явно добре ги хранят, защото задника му беше станал двоен.
n00bs
Хм, учудва ме това, честно казано.
Какъв е? В смисъл... роля/професия/разпределение, каквото там се казва.
Аз пък се чудя с кой очи някои изпращат човек на място като Френският легион .Трябва да имаш жестоко здрава психика за там .Шанса да умреш е много по-голям от този ако учиш в която и да е военна академия. В началото те нямат аз нищо мисля че след 3-4 години чак започваш да имаш вече някакъв статут.Условията и самото обучение са брутални и далеч не са за всеки колкото и да са мисли че ще се справи.Аз лично не бих посъветвала човек да ходи там особено пък ако има приятелак или много държи на близките си. Не знам колко години от постъпването там въобще никой не го вълнува имаш ли семейство или не. В мойта академия имаше 2 момчета които са учили там и казват че повече не биха го повторили а това са обучени хора . Така че си правете сметката къде отивате .Има страшно добри военни училища по между другото .
Ами имам приятелка на която бившия е там и да ти кажа, той сам си иска, макар че има и детенце вече. Парите които дават са доста добри.
Всичко опира до късмет отново, това че са се завърнали много хора живи и здрави не е гаранция за нищо. И дядо ми се е върнал жив и здрав от фронта ама това означава ли, че е натоварен психически ? Като сапьор във ВСВ ми е разказвал доста неща, които няма как да не те променят след като ги видиш и усетиш. Не забравяй, че загинаха и наши военнослужещи покрай интересите на американците.
В случая посттравматичният стрес играе огромнa роля . Много са смешни твърденията от рода че военните си взимали голяма заплата и всичко им е наред .Иска се огромна сила на духа и воля за да си военен особено пък да идеш на мисия .Отиваш там и си с ясното съзнание че отиваш на война и може да те убият .И факти като този че предишни отряди са се върнали живи и здрави не трябва да бъде успокоителен .
Предполагам, твоето момче не е към Българската армия?
Щото нашите военни взимат смешни пари и затова се бутат зорлем по мисии, защото там виждат малко повече, ама ако ти кажа колко платиха на един познат за над 6-месечна мисия, през която охраняваха летището в Кабул, ще паднеш от стола от потрес.
Не виждам за какво спорите за мисии и къде по хубаво било и къде не. Момчето иска да стане редови войник. Те не ходят по мисии а се разпределят в поделения в цяла България където има места.
До колкото знам при военните е почти както в системата на МВР.
Трябва да не си криминално проявен. Да имаш българско гражданство. Да отговаряш на физическите критерии за ръст и тегло. Държи се психо тест. Физически тест/бягане 1000 метра, лицеви опори, коремни преси и клякания/. Ако издържиш тестовите те пращат в академия на обеченеи /6мес./ и вече те назначават някъде.
Потърси в сайта на армията за по точна информация или в сайта на МВР.
Инка
Не е към българската армия но мисълта ми беше друга . Явно моето мнение за военните се различава от това на повечето форумци тук .
има всякакви.. има такива, които ходят, защото следват някакви идеали и правда, има други, които защото ги влече идеята за участие в екстремно преживяване, за армейски живот... но във всички случаи никъде не са фактор само парите..
А към автора.. Редови войник не се става трудно, стига да те приемат, ако има места и средства да издържат, защото следват разни бройки, но до там - ще си принуден да изпълняваш заповеди като животно и до там. Те търсят впрочем такива, без много мозък. Виж, друго е обаче да запишеш висше, да станеш офицер.
Проблемът е, че армията ни днес е изцяло зависима от НАТО и никой не те пита какво мислиш ти по-въпроса..
Това се опитвам и аз да каза всъщност .Идеята че всички са там за парите е доста крайна .
момичето със сините очи
чуждестранния легион не е училище. това е армия от наемници с първоначален 5 годишен договор. обучението ти трае 4-6 месеца и после те разпределят по дивизиите. където има война или конфликт там първо пращат легионерите. ако си запазиш психиката и живота след изтичането на договора ти после всички врати са ти отворени
антракс
ти си той на заплатката от 400лв и си гледай кефа.
пантерке
представи си следната картинка:
войник вързан с въже през гърдите с отрязани пръсти и уши го потапят в сярна киселина до кръста, отвратителни крясъци, след 3 минути го издърпват и червата му увисват от долната част на корема докато моли да го убият.
дали ще си нормална ако виждаш ежедневно такива ситуации?
WE ARE NOT ANGELS!
Знам че не е училище . Там ги набират всякакви .Аз казах че шанса там да умреш е много по-голям от този ако учиш във военна академия. С другото съм съгласна .
А това последното можеше да си го спестиш всъщност .