Здравейте! От известно време ме влече фотографията, но никога не съм имал цифров фотоапарат...(изобщо някакъв фотоапарат ) Та мисълта ми е, някой знае ли някой хубави и компактни цифрови фотоапарати, с хубави мегапиксели, матрица CCD ако може, а и добър оптичен зум. Четох доста по темата за фотография и относно какво се иска в един хубав такъв фотоапарат. Ако някой има и е доволен от него, нека препоръча, а и да предложи нещо... Има доста разнообразия и не мога да избера.
Значи какъвто и да избереш, все ще те кефи. По принцип зависи какви са ти изискванията, ама тъй като нямаш такива просто си взимаш бюджета, отиваш в магазина, харесваш нещо, взимаш го и си тръгваш. После ще му дириш кусурите
И да, за протокола, по принцип няма нужда от спам. Следващия път се огледай за по-правилен раздел на форума, защото проблема сега е в твоя телевизор.
ае, цифрови има каквито и колкото искаш, важното е колко ти се дава
а аз набарах супер якия конструктор, да си сглобиш аналогов: http://creativegg.com/product.php?id=51
Ами става, малко апаратче за правене на снимки тук и там, има даже хубав зуум и не е кой знае колко парА. То има и други подобни на този, пак малки и дори с х10 оптичен зуум.
В този сайт даже можеш да намериш снимки на същите обекти направени от други апарати, много удобен за сравнения.
В днешно време апаратите правят прилични снимки, дори и клипове. Не че ще впечатлиш някой със снимките си направени от този, но пак ще снима по-добре от някой телефон. И това че има зуум е добре за да си правиш по-ефектни снимки (със замъглен бекграунд).
Иначе по-нагоре в следващия клас на турбо-сапунерките (пак такива с малка матрица, ама по-големи с повече зуум) пак правят такива снимки, ама сигурно ще имаш някоя и друга екстра в повече - Raw формат, HDR, някви ръчни настройки, Back Illuminated Sensor или не знам какво.
В следващия клас са компактните безогледални апарати със средно голяма матрица. Снимат доста по-добре, ама понеже матрицата им е по-голяма то тия имат по-големи на размер обективи и то за зуум от порядъка на х3. Получаваш хубави снимки, ама не можеш да зуумваш и не можеш да си го сложиш в джоба.
Тук има 3 вида апарати:
- с мартица micro 4/3 (на Олимпус и Панасоник)
- с по-широка матрица APS-C (Sony NEX, Fuji и други марки) - снимат с една идея по-хубаво, ама не кой знае колко. Проблема при тия е, че ползват обективи предназначени за най-големите матрици.
- с най-голямата матрица, Full frame. Тука за пример служи Sony A7, ама струва 3 хилки и то без обектива. Е, снима хубаво, ама...
Има един клас на огледално-рефлексните апарати за прохождащи - тука нещата са скучни.
И професионалните апарати с Full Frame матрица, с по 12 кадъра в секунда, не знам какви магнезиеви тела и други там чудеса. Снимат доста по-добре от сапунерката дето ти е хванала окото, ама струват и 20 пъти повече
Ако нямаш повече от 300 лв - твоята сапунерка или каквото и да е там подобно нещо, пак е добър избор. Май тия машинки са най-добри в отношение цена/качество
И между другото виж някоя оферта в продавалника (OL...fucking...X)
Мега голямо разнообразие има... затова се допитах до вас... Не знам дали ще ми отпуснат такъв бюджет 500 кинта?! Ще се добарам до некъф там... Дано успея да си избера хубав.