- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Ако искате да ви хване срам от това, че сте хора,
а за еволюцията няма да обсъждам. по твоите думи един слон, които е плодояден/тревопасен е по-ниско на еволюционното стъпало от една месоядна котка? Принципът на еволюцията е с бая по-широкоспекърен от представите ти.
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
"В биологията еволюция означава промяната на наследствените белези на една популация от поколение на поколение. Белезите са проявление на гените, които биват копирани и предавани на потомството по време на размножаването. Мутациите в тези гени могат да доведат до създаването на нови белези или до промяна на старите. Това води до наследствени изменения между организмите. Нови белези могат да се получат вследствие на трансфер на гени: между популациите, например при миграция, или между видовете, при хоризонтален генен трансфер. Еволюцията настъпва тогава, когато тези наследствени разлики станат по-чести или по-редки в популацията: неслучайно - при естествен отбор, или случайно - при генетичен дрейф.
Естественият отбор е процесът, който води до това наследствени белези, които благоприятстват оцеляването и размножаването, да станат по-често срещани, а вредни белези - да станат по-редки. Това се случва, защото организми с благоприятни гени предават повече копия на техните белези в следващото поколение. През поколенията настъпват адаптации чрез комбинации от последователни, малки, случайни промени в белезите, и чрез естествения отбор на най-приспособените към околната среда варианти. В противовес, генетичният дрейф води до случайни промени в честотата на белезите в популацията. Генетичният дрейф се дължи на ролята, която играе шансът върху това дали даден индивид ще оцелее и ще участва във възпроизвеждането."
ми всъщност е точно така,еволюцията е процес преди всичко на адаптация,следователно най-адаптивните са най-еволюирали
ти кат гледам обаче ги разбираш повече от Дарвин,разясни ни
Повече от Дарвин със сигурност ги разбирам, като цяло един деветокласник повече ги разбира, защото Дарвин си е нямал идея че съществува нещо като "Ген", а неговата теория за еволюцията се базира само на опити и наблюдения.
А по темата, евала за copy-paste на това текстче, винаги е хубаво в такива теми да има и поучителна част, но не виждам какво общо има ''темата'' на темата с тази еволюция, която задълбахте и още повече какво общо има задълбаната еволюция с безумния пример как лъва изяжда слона. Това са 2 вида, които отдавна са поели по различни еволюционни ниши и е безумно да се сравняват кой е по-нагоре в тази ниша според това с какво се хранят.
Ясно ми е, че няма как да ви накарам да приемете моите схващания, въпреки, че според мен те са правилните, тъй като и вие си имате ваши схващания, предполагам, които според вас са правилни. Но няма да ви навреди, ако ви е интересно, да се поразровите в тази насока, тъй като най-малкото веган начина на живот напоследък нашумява все повече и повече и може да разберете what the fuss is all about. Ако някой се интересува бих се радвал да ми пише и да му разкажа моята гледна точка, която, колкото повече уча и чета, се убеждавам, че е правилната)
kakto kazah moite vijdaniq sa che ne iskam da zamira i malkoto ostanalo ni jivotnovudstvo v bulgariq po putq na razvivashtoto se vegan izvun tradicionnoto ni razbirane? Spored men borbata s nasilstvenoto i kultivirano otglejdane i ubivane na selskostopanski jivotni v mega golemite nashi fermi moje da se osushtestvi s podpomaganeto na malkiq i sreden biznes i razvitieto na semeinite firmi s uchastieto na biologichni i ekologichni , novatorski idei, organizacii po otglejdaneto im v blizki do estestvenata im sreda v prirodata
jivotnovustvoto e prqko svurzano sus zemedelieto kato dvata sektora vzaimno se kontrolirat
eto zashto v bulgaria biozemedelieto strada ot nedostig na organichni torove zashtoto te se izvlichat ot lipsvashtoto ni jivotnovustvo .osven torove i drugi materiali za zemedelieto bez jivotnovudstvo ostavame i bez po golqma chast ot resursite za tekstilno i kup drugi proizvodtva koito uchastvat dori v izkustvenite tukani na drehite koito nosim i na mebelite u doma
dokazano e che sushto taka mlqkoto nosi mnogo vajni hranitelni elementi za podrastvashtite
sushto taka az ne sum vidal sportist ot klasa koito da e vegan kamo li kultorist
kato budesht agronom ne bih iskal horata da sprat konsumaciqta na meso zashto nai malkoto za men to ne e vredno osobeno za mladite
konsumiraneto na polezni zelenchuchi i plodove trqbva da bude razshireno no za neshtastie himizaciqta dnes e napravila tezi produkti do golqma stepen bezpolezni . Vnasqt se ot chujbina i se pruskat s mashtabni kolichestva pesticidi hrbicidi insekticidi fungicidi i anabolni veshtedtva