.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 234

Hybrid View

Супер фен Аватара на tireheb
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    че причините ми да откажа месото не са свързани с желанието ми по този начин да водя по-здравословен живот, а са етични и чисто морални.
    ай ше ви еба и простотиите насрани
    ЕТИЧНИ И МОРАЛНИ
    земи тогава спри да носиш китайски маратонки, щото ги правят роби със заплата 3 долара на месец
    или да пиеш хапчета, щото редица от тях са разработени след опити и тестове върху животни

цървули

Мега фен Аватара на 102
    podkrepqm tiredhleb

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    ЕТИЧНИ И МОРАЛНИ
    земи тогава спри да носиш китайски маратонки, щото ги правят роби със заплата 3 долара на месец
    или да пиеш хапчета, щото редица от тях са разработени след опити и тестове върху животни

цървули
    + Е, тук го закова
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    ЕТИЧНИ И МОРАЛНИ

цървули
    Отговарям само на това мнение, защото другите не си струват - опитвам се да не купувам козметика, тествана върху животни, не нося животински кожи, нито пък ходя на места, където животните се използват за забавление. За азиатската евтина работна ръка не мога да направя нищо, защото хората сами се съгласяват да работят на тези места и винаги могат да напуснат (да, знам, че много от тях нямат друг избор, знам и че над 30 милиона души в световен мащаб живеят в робство, но какво мога да направя аз за тях? Да говоря с работодателите им ли?) Ако имаше начин да им помогна, като бойкотирам китайските стоки например, бих го направил, но те са навсякъде и не може да се избяга от тях.

Науката очевидно не е напреднала достатъчно, че да не изпробва лекарства върху животни, затова смятам, че трябва да се развива в насока разработване на алтернативни методи (а такива вече има), за да може възможно най-скоро да се отървем от жестоките експерименти. Проблемът идва тогава, когато се нарушават основни европейски разпоредби ("Не се разрешава провеждането на опити, ако резултатът може да бъде постигнат с методи, при които не се използват животни"), когато разни садисти измъчват животни "в името на науката" - пример http://news.plovdiv24.bg/207307.html#, когато това

се случва, за да може да се тества новата спирала на МаксФктор и най-вече, когато всичко това се смята за нормално и дори редно от масата народ. Но хората сме лицемери и е най-лесно, когато болката е нечия друга, не наша.

http://www.stopvivisection.eu/bg/con...BE%D1%80%D0%B8

ДаркТемплар - добре, вече казах, че всеки сам носи кръста си.

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Отивам да изям една странджанка.
    Какво е това?

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Какво е това?
    Нещо много вкусно.
    Welcome to the Jungle...

Супер фен Аватара на tireheb
    (да, знам, че много от тях нямат друг избор, знам и че над 30 милиона души в световен мащаб живеят в робство, но какво мога да направя аз за тях? Да говоря с работодателите им ли?) Ако имаше начин да им помогна, като бойкотирам китайските стоки например, бих го направил, но те са навсякъде и не може да се избяга от тях.
    да, общо взето правиш нещо, щото.. ТЪЙ
    нали, изведнъж ти се роди тоя морал
    по абсолютно същия начин аз моа да ти кажа "кво да направя аз за тея животни, да говоря с управителите на всяка една кланица ли? ако имаше начин да им помогна като не ям месо бих го направил, но то е навсякъде и не може да се избяга от него. така или иначе ще ги заколят, що пък да не ям"

пп: все тая, не ми се спори за глупости. прави си квото знаеш, яж си квот си искаш
    просто избягвай да пробутваш тея половинчати истории и избирателен "морал" като вселенската истина
    Последно редактирано от tireheb : 04-09-2014 на 21:47

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си