.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Hybrid View

Здравей,

Аз съм студентка в Дания и сега започвам трета година. Има два варианта, или много да ти хареса или да не успееш да се приспособиш. На мен лично много ми харесва. Дания е много интернационална, хората са свикнали с чужденците и като цяло няма човек там, който да не говори английски.

Стандарта на живот определено е по-висок от тук, но с един 700-800 евро може да се живее. Освен това, с времето, ще придобиваш право за различни държавни помощи. Има разлика разбира се, дали ще живеещ в столицата или в някой от средните градове. В Копенхаген е една идея по-скъпо. Студентски живот има, заведенията са скъпи, но има местенца на които си ходят студенти.

Като си търсиш апартамент, защото повечето университети не предлагат общежития, ти препоръчвам да започнеш търсенето около една година преди това. Зависи в кой квартал си, квадратура и сграда, цените може да се от 1700 датски крони наем със сметки до 3500 датски крони (1700DKK = 227EUR). Има страшно много групи в Facebook, където се предлагат и търсят апартаменти, от идващи и заминаващи студенти.

Има датски университети и академии, които предлагат собствен тест по английски език, без заплащане и обикновено е по-лесен от сертификатите. Препоръчвам ти да си намериш консултантска фирма, защото те имат много информация, която трудно ще намериш, ако не се ровиш и не пращаш имейли. ( и за Дания обикновено безплатно се придвижват документите, освен заплащания за неща, като превод и легализация, тъй като за това им се налага да използват външни фирми.)

Много на кратко, това мога да споделя. Надявам се, че ще ти е поне малко полезно.

Мерси много

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си