- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- тормоз в училище
много ме тормозят в училище и незнам какво да правя моля ви помогнете ми
Така. Удрят те, защото си дребен, а те високи. По принцип в природата е така, че индивидите от един вид нападат най-дребното в стадото или ятото. А обиждат ли те? Ти нещо направил ли си им, с нещо според теб подразнил ли си ги?
Обясни по-подробно, а не с 2 думи.
Кажи на класния си ръководител и на родителите си, НЕПРЕМЕННО на родителите си.
Не аз не ги обиждам те идват и ме нападат с обиди, обвиняват ме в неща който не съм направил. Не ги дразня изобщо. В междучасията ме карат да им пиша домашните а ако не го направя стават още по свирепи и всичко си го изкарват на мен.
ей за тва не искам да имам деца в България.
значи те бият за кеф, а теб те е страх да кажеш на класната или директора защото и те се едни будали, които няма да ти помогнат, а ти ще го отнесеш още повече на другия ден от тях?
Според мен трябва да кажеш на вашите, но сериозно да си поговорите.
Второ, трябва ти сам да се надигнеш. да се дършиш нахално, да не се правиш на путка
тогава има вериятност да останеш с посинено око, нали - ей ти доказателство, с което да изхвърчат няколко от училището,
ако ръководството е подкупено, намерете извънучилищни организации или институти които да ти помогнат
и започни да тренираш - силово
или да бойно изкуство, където да споделиш на хората, няма нищо срамно.
Проблемът е сериозен. Била съм на твоето място. Ако кажеш на учителката си, тоест класната, възможността да вземе мерки е малка, кажи на родителите си, кажи им имената на децата, които най-често те тормозят. Да отидат в училище да поговорят с класната и въпросните деца или целия клас. Да извикат родителите на децата, макар че родителите нищо няма да направят. От опит ти казвам, че каквито родителите, такива и децата. Ще се държат нагло и ще казват, че децата им нищо не правят, най-вероятно.
Спокойно, всичко ще се оправи.
P.S. И се дръж нагло, пък като те ударят, както казаха по-горе, още по-добре, ще има доказателства. Ще го преживееш.
Да, защото всеки тъпак, който бие по-дребните, мършави хора в даскало, има възможността да подкупи ръководството. Говориш глупости. Директорите и учителите не направят нищо, просто защото не знаят какво и не им дреме особено, но не и защото са подкупени.
С останалата част съм съгласна - говори с някого, тренирай нещо, наддай глас, отвръщай на боя с бой. Никой не заслужава да бъде тормозен по какъвто и да е начин, но ако сам не се спасиш, няма кой. Покажи на себе си и класа си, че не си женски полов орган и можеш да се пазиш.
И мен в даскало се опитват да ме тормозят с разни обиди , че съм нисък ама като им отвръщам млъкват веднага , само дето ми се налага да ходя до кенефа малко преди да свърши часа , че да имам време да избягам , че яко ме гонят.
Ами не, не говоря глупости.
Най-големите мачовци и побойници със свръх изопаченост са именно децата на богаташи и хора с власт. Тези родители имат връзки с училищните органи. Пишат им изкуствени шестици на децата, а ти ми казваш, че щели да ги изключат?
Под подкупване не разбирай буквално това. Може просто да имат приятелски взаимоотношения с родителите им.
Другото, че директорите и класните не разбирали нищо и били незаинтересовани , също не е валидно. Не се става учител с 20 годишен стаж, без да разбираш какво се случва.
и там се е случвало, но правителството им взе някои мерки и значително се подобриха някои неща.
там проблемът им е, че имат много малцинства, които не се понасят, имат различни представи и тнт.
Да, обаче такива най-вече ги прибират в по-забутаните училища, където успехът на всички им е под среден 3, докато вече изтъкналите -получават нови правомощия, нова среда, нови услуги. Разбираш ли, че там се наблудават изключително добре хората с потенциал и им се дава възможност.
Не споря, затъпяването е масово на всякъде, но за разлика от там, тук няма и не се прави НИЩО за справянето с тези проблеми. До 10 години частните училища ще избутат държавните, ако върви по същия път, не че сега не е така, но става все по-зле. Само на този, който дава парички бива поощряван .
и там се е случвало, но правителството им взе някои мерки и значително се подобриха някои неща.
там проблемът им е, че имат много малцинства, които не се понасят, имат различни представи и тнт.
Да, обаче такива най-вече ги прибират в по-забутаните училища, където успехът на всички им е под среден 3, докато вече изтъкналите -получават нови правомощия, нова среда, нови услуги. Разбираш ли, че там се наблудават изключително добре хората с потенциал и им се дава възможност.
Не споря, затъпяването е масово на всякъде, но за разлика от там, тук няма и не се прави НИЩО за справянето с тези проблеми. До 10 години частните училища ще избутат държавните, ако върви по същия път, не че сега не е така, но става все по-зле. Само този, който дава парички бива поощряван .