- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Защо родителите ни карат да си подреждаме стаите?
Аз пък не мога да разбера на мен защо ми се карат да подреждам, като аз съм един от най-подредените хора, които познавам. Затова като ми кажат да чистя аз им казвам да видят как е в стаите на другите и тогава да ми се обясняват.. единствената "разхвърляност" от моя страна е, че имам ужасно много листи, тетрадки, химикали и най-редовно са на масата, но не че са неподредени, а че са много и неприбрани в шкафа.. а на мен просто шкафовете никога не са ми достатъчни
На моето дете също ще му се карам да подрежда, грозно ми е да си въдиш организми изпод кочината![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Обичам да ми перфектно чисто и подредено .
Не обичам да живея в кочина .
И аз бях така. Всяка вечер майка ми се прибираше скапана и ми викаше, защото не съм си подредила стаята. Един ден реших да подредя преди да се е прибрала, защото нямах какво друго да правя. Честни казано ми беше приятно. Имам предвид, че атмосферата се променя. А и когато майка ми се прибра не ми каза нищо. Радваше се, че съм отделила време. Ако това е цената, която трябва да платя, за да може майка ми да е доволна, бих отделяла 10 минути дневно. И го правя. Родителите ни се опитват да ни научат на дисциплина и ред, за да ни е по - лисно в живота. Не искат да са изложим, когато отидем на гости или другаде.
Ами логично , на никой не му се живее в мизерия .. а и как ще се научим да сме подредени . Мен до преди 2-3 години ме караха да чистя , мрънкаха ми .. щото нищо не ми се правеше .. ама то вече на мен самата не ми е приятно .. да седна на мръсна маса.. а и ако мислиш за тях ..връщат се късно от работа (поне моите родители) , направо е за срам да захванат и да чистят и готвят
Направо не мога да ги понасям като почнат да ми упяват за проклетата стая. В крайна сметка те изобщо нямат работа там. Като им пречи че е разхвърляно да не влизат. Тва е моето лично пространство и мисля, че трябва да е както аз искам. А колкото до неудобството аз винаги збам кое къде е докато според мама е пълна бъркотия. Когато е подредено изобщо не знам кое къде е.
Срамота е стаята на едно момиче да прилича на бърлога. След като с една стая не можете да се оправите, представям си какво е за в бъдеще. Познавам хора, които след като заживяха самостоятелно, дори създадоха семейства, каква кочина е у тях. Сутиени, гащи, неизмити чаши хвърчат навсякъде, мръсни маси, препълнени пепелници стоят така с дни, кофти е. Първата ми работа след като стана сутрин е да изчистя и подредя навсякъде, когато една къща се поддържа, не е трудно да се отделят 20-30 минути на ден да се приведе във вид. Проблемът е, когато всичко се занемари, тогава наистина едно обикновено почистване трае дори дни.
Изводът е, не че нямат работа във вашата стая и не трябва да ги бърка как изглежда, а че се опитват да ви изградят някакви навици, който както обясних трябва да ви послужат в бъдещето в по-голям аспект.