- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Как би се определило такова състояние?
Не знам какво разбираш под класическа депресия, но в психологията не се сещам за някаква нейна форма, която да отминава от само себе си...
Става въпрос за обща тенденция (може би аз съм прекалено широко скроена спрямо избора си на хора с които да общувам, ако само аз го забелязвам) плюс непълнолетно момиче (15), което детски психиатър връща с различни лекарства (които не се използват в психологията, а в други области на медицината, чиито странични ефекти са "мисли за самоубийство", "депресия", а на другото безпричинна еуфория и пр. - тоест всяко повишава двете крайности, които съществуват?), но не поставя диагноза...Твърди, че подобно състояние не може да се класифицира и тоест не съществува... Друго притеснително е че въпреки лекарствата твърди, че единственото лечение е вътре в нея самата и сама да си търси к'во точно да прави...
Това продължава половин-една година - ефекта е нулев, а психиатъра вече само пише рецепти и толкова...
Прекалено ми е съмнително, защото лично за мен това си е класическо биполярно разтройство. Просто ми беше интересно дали само аз си го мисля...