- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Хранителни режими ?
Закуската трябва да е "най-богата" - Протеин със сложен въглехидрат и плод ! Тя ти дава сили за целия ден и забързва метаболизма.
Обяда - Нещо готвено. Ако ще тренираш (около час и половина преди тренировката) хапваш въглехидрат да ти даде сила за тренировката.
Хубаво е след тренировка да хапнеш протеин да "нахраниш" мускулите.
Вечерята трябва да е най-лека и по възможност 2-3 часа преди да си легнеш. Примерно риба със салата, пиле със зеленчуци, супа. Ако ти се хапва нещо сладко може да изядеш някакъв плод.
Надявам се да съм била полезна![]()
Като чета колко си въодушевена относно тези тренировки... и си мисля че си се вманиачила...ти да се разболееш ли искаш ... след двучасова тренировка на ден, аз не бих се притеснявала какво да ям.... В смисъл енергията ти е изразходвана, имаш нужда от нова и тя трябва да се набави чрез храна. Не е необходимо да гладуваш по цял ден. Ако искаш да си направиш хранителен режим то той трябва да е разнообразен, а не ограничен
![]()
bad bad girl
Изключи въглехидратите от менюто ти . Не яж сладко, тестено и спри газираните напитки.
Наблегни на месото, зеленчуци, яйца, млечни продукти и пий много вода. Не гладувай! Яж разнообразно и в нормални порции. Направи си режим и гледай на него като начин на живот,а не като няколко седмична диета след която ще се върнеш към предишния ти начин на хранене. Успех!
Относно храненето: http://www.bb-team.org/articles/907_...atna-dieta-nvd
Прави си кардиото веднага щом станеш от леглото - на гладно. След тренировката закуси обилно.
Кардиото ти трябва да е интензивно и не повече от 40 минути. Например: бягане - 1 мин. бавно и 1 мин. спринт (редуваш ги, общо 20 мин.) и ходене с бързо темпо на пътечката по наклон (6.5 км/ч е идеално за 20 мин.). Правих това кардио, излизаше ми общо 7 км. и 300 метра изкачени. Също така не е разумно да сваляш толкова много кг. за толкова кратко време. Разбирам, че искаш да си слабичка за лятото, но само ще си стресираш организма така и ще си докараш някоя болест.
Това е задължително.
Аз като ти гледам режима не мисля, че е особено "правилен". Първото, което вече ти казаха, е че ядеш малко, особено закуската. Така просто ще се разболееш. Трябва да имаш междинни хранения, общия брой на ядения, на ден трябва да е 5-6. Просто си добави още 2 малки порцииИ според мен само бягането няма да ти стигне. Само ще си направиш мускули на краката и най-много да изгориш някоя-друга мазнина. Ако питаш мен, бягай по-малко и прави по разообразни упражнения.
Успех!
Да ако си на НВД, тогава може да ядеш 6 пъти, иначе е пълна глупост. И за поправка - бягането е кардио, кардиото се прави, защото гори мазнини, не знам дали знаеш. С упражнения не се горят мазнини, с тях се стягат мускули и имат ефект да забързват метаболизма, което го има и при кардиото.
Сигурно аз от магия свалям след като не правя кардио лол.
//Калориен дефицит е истината![]()
Някъде да съм казала, че има един единствен вариант за сваляне? Всеки спрямо себе си избира начина. Който не може да спазва строги режими, по - добре да наблегне на трнировки и обатно. И все пак ако е първият вариант тялото ще изглежда много по-добре.
И колко да е строг тоя режим, че да не може да го спази?![]()
Queen of the Damned
Някакви елементарни неща ли да обяснявам. Повечето "диети" искат по 1-2 порции на ден да бъдат от филета (различни видове месо), риба, салати и т.н (говоря за хубав, здравословен режим), не всеки може да си позволи тези неща продължително време, освен ако не е самостоятелен и има стабилен доход. А тук не се намират много такива.
Те съществуват такива хора,само където масата хора не са такива.