.
Отговор в тема
Страница 2 от 9 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 219
    Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Като почнете да слагате това пране Колко от вас перът на ръка?
    Примерно в нас простира или майка ми или баща ми, зависи кой има време.
    Майка ми чисти, баща ми хвърля боклука. Имаме съдомиялна, така че никой не мие чинии. Гладенето е - който първи тръгне да си глади нещо, глади и на останалите (обикновено това е майка ми, защото става първа). Готвенето е същата история който от 2-мата си е вкъщи. Ако няма никой и нищо за ядене, тогава вече аз си правя нещо за себе си. Дрехите си ги прибира всеки. Големи задължения, голямо нещо.
    За мен няма нещо от сорта на - това е мъжка работа, това е женска. Това е РАБОТА, а работата е дете на дявола, сатанински ритуал, който да ни нарушава времето за слакване. Живей в мизерия, победи сатаната! Амин!
    n00bs

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Мъжът преди да заживее в една къща с жена си, е живял някъде самостоятелно (било то с или без съквартиранти).
    Aми... моят си го взех директно от мама му.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Супер фен Аватара на MojoJojo88
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Aми... моят си го взех директно от мама му.
    Мхм, и аз моя.
    Ама то и другото го има-не знам, когато една жена стигне до момента да създаде семейство, да има деца и да си прекарва времето вкъщи, какво ще обяснява на мъжа си "а, прибра се от работа, чудесно. Сега сготви, измий чиниите, пусни пералня и изглади дрехите, защото това не е моя работа"?
    Едно е да си помагате, друго е да тропкаш с краче и да обясняваш, че домакинската работа не е женска.
    PinkPan7her, здравей

Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    За мен няма нещо от сорта на - това е мъжка работа, това е женска. Това е РАБОТА, а работата е дете на дявола, сатанински ритуал, който да ни нарушава времето за слакване. Живей в мизерия, победи сатаната! Амин!
    Амин!

Супер фен Аватара на Deadlock
    Този въпрос не е ли заглъхнал вече...

Да градим общ дом означава да се грижим заедно за него и да влагаме любов в това. (Същото се отнася и за детенце.) Задачите се разпределят според това, на кой какво му е приятно, какво умее по-добре, как се чувства, колко време има. Когато единият се тормози за нещо, лошо му е, няма време, тогава другият поема повече. Това може да е и седмица, месец, повече време. Обстоятелства се менят. Важното е принципно и двамата да приемат за своя отговорността да си правят хубаво и уютно вкъщи.

Между другото, казвате, че ако единият не работи, то той трябва да върши домакинската работа. Само да вметна, че ако е безработен не по свое желание и активно си търси работа, е по-добре да насочи енергията си към това - да си изглади кандидатурата, да научи нещо ново, да пише хубави мотивационни писма. Да се превърне в домакиня, може всъщност да му се отрази негативно на самочувствието и по този начин на възможностите за нова работа. Мисълта ми е, не става въпрос винаги за това, кой има повече време. Става дума за грижа и за обич.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от MojoJojo88 Виж мнението
    Мхм, и аз моя.
    Ама то и другото го има-не знам, когато една жена стигне до момента да създаде семейство, да има деца и да си прекарва времето вкъщи, какво ще обяснява на мъжа си "а, прибра се от работа, чудесно. Сега сготви, измий чиниите, пусни пералня и изглади дрехите, защото това не е моя работа"?
    Едно е да си помагате, друго е да тропкаш с краче и да обясняваш, че домакинската работа не е женска.
    PinkPan7her, здравей
    Оо, никой не твърди - "щом не е женска, значи е мъжка!".

Говорим просто за общо поделяне на домашните работи.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Именно. За себе си.

Точно ти си казвала, че се наслаждаваш на свободата си да живееш сама, мисля, че даже беше направила коментар, че си егоист. Тогава не те разбрах, но сега, живеейки сама и нямайки нужда да се съобразявам с никого, абсолютно подкрепям.
    Не си представям изведнъж на заживея с когото и да било и да започна да върша още повече неща. Да, банята е една, ама сега си чистя само моите батаци, не ми трябва лентяй, след когото да вървя и да чистя.
    Винаги е било и ще бъде за себе си, независимо дали живея или не с някого.

Казвала съм го, така е. Но и на това времето му отмина(ва), приоритетите се пренареждат.
    Не знам само защо мъжа го изкарваш някакъв вид... Прасе? Което едва ли не само върви и ръси трохи, оставя пътечки от чорапи и т.н. 2ма човека не значи двойно по-мръсно, стига да имат нормално изградени навици.

Не съм израснала в патриархално семейство, даже точно обратното. Но никога не съм виждала лошо в разделението на работата на мъжка и женска, специално за някои неща. А и, в крайна сметка, всеки да върши нещата както намери за добре. Аз специално в това отношение съм абсолютно педантична. Не е чисто, ако не съм го изчистила аз. И в този ред на мисли винаги съм държала да върша всичко сама и в името на собствения си комфорт.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на babity
    Изпитвам трудност да казвам доста неща. И не гушкам/милвам/целувам пред хора. Да му нарежа салата и да си върша домакинските задължения после на спокойствие за мен би било просто начин да си го обгрижа.
    Много мразя като съм на гости да видя как домакинята не си зарежда масата просто 'щото да не изтърве мохабета, разбираш ли.
    Като съм с моите котета, независимо че сме в дома на някой от тях, а не у нас, винаги гледам да има всичко за всички и почти винаги мия съдовете преди да си тръгнем (ако сме от последните де, не че им разгонвам гостите), а ако има, не дай си Боже, някакъв друг леш и него чистя.
    Аз така си ги обичам бе...

Едит: Сетих се как миналото лято се съгласих на един уикенд в друг град с приятелката ми и секс играчката и. Тримцата в един апартамент. Станах първа, дозаличих к'вото беше останало от предната вечер, приготвих им закуска, ходих да им купя още капути и кат' нямаше вече какво да правя, му изпрах на прекрасника чорапите. Ня'а разправям после к'ви хвалби и благодарности бяха, та чак ръка ми целува.
    Последно редактирано от babity : 04-10-2014 на 17:44

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Al3ksandra Виж мнението
    Здравей.
    Както жената, така и мъжът трябва да полагат грижи за дома. Все пак и двамата живеят в него(говорим за брак или семейни начала).
    Да, ама примерно мъжът да сменя крушките и да се занимава с ремонти, когато се налага, а жената да мие, пере и чисти.
    Ама не можеш да очакваш от някакво момиче, дето сте заедно от 2 дни да ти мие, пере и чисти след гъза, много ясно...

Мега фен Аватара на tori
    Винаги съм била много „за“ разделянето. Така съм свикнала, че в нас и тримата се впрягаме, кой с квото може, и тримата се оправяме мизерията, готвим, гладим и тям подобни. За мен е неразбираемо как ще се прибера след двудневна екскурзия на майната си, където всички ще са ме дърпали в опит да ме разкъсат, защото съм водач на групата, и ще заваря мивката зарината с мазни съдове, а моичкия два дни поред няма да е ставал от компютъра, щото е разработвал нова програма. Или пък аз ще се чудя откъде да я почна пък той ще седи и ще спи или ще ме ръчка да ходим към кревата. Аре не, а? Работата е работа и като такава трябва да се върши, при това колкото се може по-навреме. Аз в мизерия няма да потъвам, щото на някого му е слаб акъла да се сети, че трябва да ми помогне за нещо или поне да не ми я удвоява, айде. Купа с мизерните дрехи на земята се забравя, забравя се и пълната мивка, също така кабелаците и книгите с нам-кво за програмирането на всевъзможни места.
    Както казах - да не ми помага по-се преживява някак си ама да вижда, че и аз се трепя наравно с него и все пак да ходи и да разхвърля, цапа и тям подобни, ми не. Не е познал тоя път.
    Дори няма да споменавам как ще бягам с двеста от мъж, на когото му се струва обидно да хване прахосмукачката.
    Ужасно много се радвам, че за сега приятеля ми не е показал подобни неща и всеки път като ходя у тях ако не подредено (щото и той като мен е почитател на подредения хаус), то поне е чисто и не намирам стари хранителни отпадъци по ъглите, потни тениски на земята и кални маратонки.

Аз силно защитавам тезата че жената трябва да се гижи за дома и децата а мъжа за финансовото положение в семейството

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от boriana_borislavova Виж мнението
    Аз силно защитавам тезата че жената трябва да се гижи за дома и децата а мъжа за финансовото положение в семейството
    добре, ама някой път като искаш да си купиш едни обувчици, а пък той ти каже 'е, нямаш ли вече достатъчно'... или искаш кутия цигари, ама той не е съгласен да пушиш...
    аз много защитавам тезата, че и двамата трябва да допринасят за семейния бюджет и заедно да се грижат за домакинството и децата - всеки според силите, свободното време и способностите си

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Да, ама примерно мъжът да сменя крушките и да се занимава с ремонти, когато се налага, а жената да мие, пере и чисти.
    Мъжът прави тук-таме, приблизително 3-4 пъти годишно, ремонти, а жената изпълнява ежедневните неща? Айде не.
    Не знам каква представа имаш, но за изчистване на тристаен апартамент само с прахосмукачка, забърсване на пода и бърсане на прах си отиват 2-3 часа. И това е при условие, че не се губи време да се подрежда преди това, без да се мият фугите в коридора и т.н. Действието се случва два пъти седмично поне. Ако си на центъра в голям град - три пъти.
    Банята - ако си много, много бърз - 30 минути. Да го сложим веднъж седмично.

Бейбиту, и аз съм така. Винаги като сме на гости или съм домакиня, отнасям безброй похвали и т.н., но го правя именно защото не го очакват от мен. Но няма начин да не го очакват, ако го правя 5 години без да кажа приказка. За това - от самото начало да сме наясно, че сме двама и сме партньори.

Виоленца, именно защото не би следвало двама човека да правят два пъти по-мръсно, няма да поемам неговата част от домакинската работа, която и без това е правил преди да заживеем заедно. Затова съм си казала - аз с мъж, който не е живял сам, няма да заживея. Да се отдели от мама, да се научи да се справя сам, да не ми яде само дюнери навън и тогава може и да повярвам, че тоя човек ще ми е партньор в живота, а не бреме.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-10-2014 на 20:27

Мега фен Аватара на 102
    бахти самочувствието майна

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Хмм ние с лайнто не живеем заедно още, но вече сме се разбрали и когато сме в единия или другия горе-долу спазваме някакъв порядък и сме се разбрали от сега как ще е..

Готви този, който се прибере пръв, другият мие чиниите.
    Единият пуска прахосмукачка, другият забърсва прах и подрежда.
    Единият пере, другият простира.
    Веднъж седмично единият мие банята, другият изхвърля боклука, следващата седмица се сменяме.
    Глади, който пръв стане, глади се и за двамата..

Според мен така е редно.. И да, преди да ме нападнете, че тя е малка и говоря несвързани глупости, и че няма как щото не живеем заедно, някои от нещата са се случвали доста често всъщност, а това лято тепърва предстои да се случват ежедневно. ;3

Идеята е да има разбирателство, да не говорим, че когато вършите задълженията в хармония и разбирателство, работата става не два, ами четири пъти по-бързо.
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от babity Виж мнението
    Сетих се как миналото лято се съгласих на един уикенд в друг град с приятелката ми и секс играчката и. Тримцата в един апартамент. Станах първа, дозаличих к'вото беше останало от предната вечер, приготвих им закуска, ходих да им купя още капути и кат' нямаше вече какво да правя, му изпрах на прекрасника чорапите. Ня'а разправям после к'ви хвалби и благодарности бяха, та чак ръка ми целува.
    тва можеш да го превърнеш в професия

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението

Готви този, който се прибере пръв, другият мие чиниите.
    Единият пуска прахосмукачка, другият забърсва прах и подрежда.
    Единият пере, другият простира.
    Веднъж седмично единият мие банята, другият изхвърля боклука, следващата седмица се сменяме.
    Глади, който пръв стане, глади се и за двамата..
    Ако наистина стане така, евала.

Ако наистина стане така, евала.
    Мда е учудващо за всички аз готвя. о.О
    Дали е вкусно не знам, но за сега умрели няма.. ;д
    Другите неща също ги правя, пък и имам мотивацията.. като я видя каква е сладка и да я оставя сама, е т'ва не е човешко, пък и после ще ме е срам да си поискам малко кревтна ласка.
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Град
    Варна
    Пикли и пикльовци, да не съм ви видяла повече да се солите другаде извън Кофата.
    И не ме интересува кой е почнал.

anonymous708973
    Guest
    Че какво лошо има да му обяснява по телефона? Аз и рецепта бих му написала, ебати.
    Важното е да има желание, не да ми вади тъпи мъжки логики как било женска работа.
    Щом аз мога да искам от майка рецепта и тя да ми праща 2 страници уърд с описания за малоумни, защо аз да не му помогна на него?

И се надявам за последното да се шегуваш. Малко е грозно да се стига до такива сделки.

Че какво лошо има да му обяснява по телефона? Аз и рецепта бих му написала, ебати.
    Важното е да има желание, не да ми вади тъпи мъжки логики как било женска работа.
    Щом аз мога да искам от майка рецепта и тя да ми праща 2 страници уърд с описания за малоумни, защо аз да не му помогна на него?

И се надявам за последното да се шегуваш. Малко е грозно да се стига до такива сделки.
    Ебавка беше разбира се, но все пак е тъпо и двамата да работим и само тя да върши всичко, а и както казах, ако го правим с разбиране (а не единия да кара другия на сила) ще става мега бързо и няма да консумира почти никакво време.. Нищо не пречи като се приберем в 5-6 от работа, до 7 да оправим, после имаш време за разходка, вечеря, да се опънем на дивана пред телевизора, за кино дори, бе просто си има време, а има хора, които губят 2 часа дневно само в това да се карат кой какво да свърши..
    Пък това двойка с бебе и мъжа да оставя домакинската работа + грижите за бебето на жената не го разбирам, ама въобще даже.. Но разни хора, разни идеали..
    Dr. Gregory House

anonymous708973
    Guest
    Едно време вуйчо ми канил баща ми да пият ракия и баща ми отговарял, че ще къпят бебето (моята скромна особа). И вуйчо ми казвал "какво ще ИМ къпеш бебето, те са 3 жени там".

Майка пък казва, че когато кака й (голямата братовчедка) си довела мъжа за първи път да го запознава с родата, разбрала, че - о, чудо - на един мъж не му падат ръцете, когато изхвърли боклука или когато отвори вратата за жена си. В село това било много иновативно.

Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на tori
    Ибахмааму, чак да не са виждали мъж да изхвърля боклука... айде, преувеличено ми е някак. Колкото и сарказъм да има в това изречение, е очудваш ме.

anonymous708973
    Guest
    Има малко хиперболизиране, но имай предвид, че говорим за края на 80-те, примерно.
    И понастоящем вуйчовците ми са си заклети couch potatoes като по книга - ракията и салатата от вратата плюс "ама махни ми се от телевизора, ма, чисти някъде другаде".
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-10-2014 на 22:30

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си