.
Отговор в тема
Страница 5 от 9 ПървиПърви 123456789 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 219
    Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Аз не мога да готвя. Трябва ли да се мъча?
    Не. Съответно не готвите и си взимате храна от ресторанта.

Имам чувството, че повечето от вас не разбраха идеологията, която се опитах да изкажа. Вероятно защото изказа ми беше твърде остър и използвах понятия като "функция" и "йерархия". В общи линии не си мислете, че възприемам жената като "домашен робот" или същество по-нисшо от мъжа. В случая ставаше въпрос за чисто разпределение на задачите между една двойка, което няма нищо общо с чувствата между тях. Не смятам, че да помагаш на жената те прави по-малко "мъжкар", а напротив. Това е една от най-мъжките постъпки. От почти година живея с момиче, с което до сега не сме имали пререкания относно тези неща. Не твърдя, че мнението ми е най-правилно, но от наблюденията и малкият опит който имам го смятам за успешно. Нямам намерение да се изкарвам алфа във форумите, тъй като не отдавам голямо значение на мнения за мен от хора, които не познавам и не ме познават лично. Просто изказвам мнение.
    Приятна вечер на всички.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението

.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Не смятам, че да помагаш на жената те прави по-малко "мъжкар", а напротив.
    Ние имаме проблем само с това изречение
    Лошото е, че ти не разбираш защо.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на tori
    Явно живеем в общество, в което жената се опитва да се изявява в типично мъжки дейности и очаква от мъжа да поема женските такива. После на въпросът ви "Къде изчезнаха истинските мъже?" бих отговорил: В кухнята, мият чинии.

Проблемът не е в това, че ние мъжете не можем сами да се изперем, да се изгладим, да оберем прахта.. Проблемът е по-скоро в това, че ролята на мъжа и жената в семейството се сливат и дори разменят понякога. В домакинството на една къща си има достатъчно мъжка работа, освен женската. За пример мога да дам ремонтите, поправянето на електрически уреди, водопровода, пренасянето на неща изискващи повече физическа сила, подръжката на семейният автомобил и др. . Вярно е, че тези неща се правят по-рядко, от колкото прането и готвенето, но са също толкова важни за домакинството. Точно за това съм на мнение, че и професиите могат да се делят на мъжки и женски. Като женските трябва да са така съобразени, че жената да има време и сили да върши къщната си работа. Съотвено ако един мъж работи 8 часа на ден тежък физически труд за, а една жена работи същото време като секретарка за кой би трябвало да върши домакенската работа вечер? Честно ли ще е да се разпределя по равно?

Имам чувството, че повечето от вас не разбраха идеологията, която се опитах да изкажа. Вероятно защото изказа ми беше твърде остър и използвах понятия като "функция" и "йерархия". В общи линии не си мислете, че възприемам жената като "домашен робот" или същество по-нисшо от мъжа. В случая ставаше въпрос за чисто разпределение на задачите между една двойка, което няма нищо общо с чувствата между тях. Не смятам, че да помагаш на жената те прави по-малко "мъжкар", а напротив. Това е една от най-мъжките постъпки. От почти година живея с момиче, с което до сега не сме имали пререкания относно тези неща. Не твърдя, че мнението ми е най-правилно, но от наблюденията и малкият опит който имам го смятам за успешно. Нямам намерение да се изкарвам алфа във форумите, тъй като не отдавам голямо значение на мнения за мен от хора, които не познавам и не ме познават лично. Просто изказвам мнение.
    Приятна вечер на всички.
    Ама много добре се измъкна. Я пак си погледни ВСИЧКИ мнения по темата и най-вече първото и последното. Противоречиш си и се пънеш като костилка за няма и нищо. Само и само след няколко си страници неща, които всеки трябва да може да прави, да се съгласиш с всички, че не е обидно или немъжко един мъж да си измие чинията като се нахрани. Говоря за момент, в който е сам вкъщи. Ми пък да няма тая чиния да плесеняса докато ме чака да се прибера, деба.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Както аз ще работя, така и той.
    Задълженията се делят. Ако аз не мога да готвя,а той може-той ще готви, аз ще мия чинии или обратното.
    Вкъщи баща ми прави мусаката по-добре, затова когато се реши, че ще се готви мусака-той го прави. Следващият път майка ми готви. Имаме и съдомиялна, и пералня, не е голяма философия да метнеш 20 парцала на въжето, но майка го прави, защото си ги подрежда. Тя глади дрехите също така. Баща ми чисти с прахосмукачка и бърше прах когато има време. Детето си го гледа предимно майка ми, защото все пак някой трябва и да работи.
    Жената в кухнята е също толкова отживелица за мен колкото и мъжът с ракията, салатата и ръката в панталоните, разплул се на дивана пред телевизора.
    Много е тъпо да се хвалите с елементарни неща, като да си оправяте леглата, да можете да изпържите яйца или да си направите супа /най-често от готовите на Маги, нали/. Това са елементарни неща.
    Когато като братовчед ми, на 8 години, можете да бъркате мъфини, тогава елате се хвалете. Не защото сте метнали едно одеяло върху леглото си или защото сте си измили зъбите преди лягане.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    О, Боже, какво значи "Не мога да готвя", всеки може да готви, ако поиска, това не е ядрена физика. Има си рецепти, всичко си е поробно описано, ако искаш, ще се научиш.
    Аз пък донякъде съм като Violenza i babity, но не напълно. Не ми е приятно мъж да мие чинии, да минава с мопа, да чисти прозорци и т.н. Но пък от друга страна ходя в едни приятели (момче и момиче), всеки път като отида, момчето мие чинии, чаши, каквото има, защото е голям чистофайник и не може да търпи, докато момичето може да си ги остави и в мивката за няколко часа(не говорим за много мръсни, загорели, мазни тави и тигани, а почти чисти, но употребени съдове). Никога не съм си мислила, че момичето се излага по този начин - че оставя момчето да върши това, вместо нея, нито пък, че момчето е под чехъл щото мие чинии. Обаче аз не бих оставила приятеля си да мие чиниите, особено пък пред гости. Въпрос на личен избор е. В този ред на мисли - НЯМА правилно и неправилно положение, всяка двойка сама си решава как ще процедира по този въпрос и ЗА ТЯХ Е ПРАВИЛНО това, което ги удовлетворява и двамата!!!

Също пък за мъжката работа - еми, ок дори едни смотани слушалки да ми се развалят, не че не мога да си ги оправя, но нямам търпението да се занимавам с някакви кабелчета, те все ми се късат после и т.н. Оправям си ги, ама държат 1 ден и пак ги късам, щото не съм ги направила особено добре. Искам да се науча, да си чистя лаптопа сама, но ме е страх да го отворя... Сменяла съм бушони, удължител за душ, чистила съм тръбите под мивката - защото живея сама(без мъж). Е, да ама си признавам, че ако живеех с приятеля си, щях да очаквам той да прави тези неща, а не аз. По същата логика смятам за нормално едно момче да очаква приятелката му да поеме тази част, от домакинските задължения, която той възприема за женска.

Много са ми смешни някои изказвания в темата . Думичката помагам е ужасно дразнеща и избожда очите
    За каква помощ става дума в край на сметка ?! Ако искам някой да ми ПОМАГА ще си наема чистачка и ще й плащам да ми помага в домакинството ама полвинката ми да излиза с номера че ми помагал ми звучи несериозно . Така както домът и всичко в него са общи така е и с домашните задължения .Миенето на чинии или готвенето или каквото и да е са най-нормални хигиенни навици независимо от пола .И всички тези деления на мъжки и женски задължения са ми от средновековието . Живея сама и съм страшно педантичен човек обичам да си чистя и въртя домакинството сама . Не обичам да ми се бъркат в работата и да ми се пречкат .Така както готвя и подреждам така и най-спокойно боядисвам и поправям разни неща .Приятелят ми също живее сам виждала съм го и да пере и да чисти и всички задължения заклемявани като женски . Даже може и да зашива разни неща за него подобни дейности не са нито срамни нито обидни.Също като мен ги намира за нормални и част от ежедневието на всеки човек . Крайно трагично е един мъж да се страхува че ще бъде по-малко такъв ако сготви вечерята или пусне прахосмокачка . Същото се отнася и ако една жена с пренебрежение поглежда съм боите за стени с убеждението че само мъжете боядисват .
    И тези твърдения че домашният уют то създава основно жената са толкова странни и непонятни за мен .Домашният уют са създава и от двамата и от техните отношения . Ако домът е идеално подреден от жената но мъжът седи с дни по казината е доста отблъскваща и студена дори най-красиво подредената къща . Доверието, грижата и общото въртене на домакинството точно те създават домашният уют .
    Израснала съм с възпитанието че задълженията на една жена се свеждат само до грижа за нея самата . Че кухнята е място само за нисши хора а пералня и разни електор уреди дори не съм длъжна да знам как се включват .
    Но всичко се промени от момента в който заживях самостоятелно и ми се наложи да въртя домакинството сама . В един момент всички убеждения които имах в това отношение се обърнаха на 180 градуса . Вече не намирам за срамно да изчистя защото мразя всичко да е в кочина. Не намирам за низшо да сготвя нещо или да се изцапам малко . Просто защото самостоятелният живот учи на много ценни уроци ,които е хубаво човек да научи преди да заживее с някой друг . Спомням си преди в една тема как бях казала че искам да не правя нищо точно заради онези мои стари убеждения е сега разбирам какво ще опитвали да ми кажете . В момента в който останеш сам и ще чистиш и ще майсториш независимо дали си жена или мъж .

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Значи искаш да кажеш, че приятеля ти е жената сред хората (ака мъжете) ?!
    Има един лаф - Всяка жена да си знае гьола. Така че вместо да киснете в тая тема, отивайте да правите сандвичи.
    n00bs

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Значи искаш да кажеш, че приятеля ти е жената сред хората (ака мъжете) ?!
    Има един лаф - Всяка жена да си знае гьола. Така че вместо да киснете в тая тема, отивайте да правите сандвичи.
    някой ден ще направя добро на всички и ще ти сготвя

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    някой ден ще направя добро на всички и ще ти сготвя
    Не ям морски дарове, гъби, агнешко, заешко, както и не обичам мн лук или да е солено. Мерси!
    n00bs

Град
    Варна
    добре

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Същото се отнася и ако една жена с пренебрежение поглежда съм боите за стени с убеждението че само мъжете боядисват .
    Аааа, обичам да боядисвам! Ако някой има стени за боядисване, да свирка!!
    Учителката ми по немски най-тактично беше споменала ни в клин, ни в ръкав, че ако спука гума, веднага ще викне мъжа си да я оправи. И аз я попитах "ами, ако мъжът е в командировка или е в града, но не може", тя каза, че щяла да остави колата, да се прибере с такси, нямало да вика пътни помощи и т.н., нито да се опита да я оправи сама, тя от такива работи не разбирала.
    Мегакифленско ми се видя.

И после удолетворението от полученият резултат е страхотно
    За съжаление не само само жените с подобни убеждения . А за учителката ти по немски без коментар просто . Дори да не разбира може да се поинтересува поне малко . Наскоро си купих нови дръжки за шкафчетата и си ги направих сама . Ако трябваше да чакам приятелят ми щяха да запреличат на нищо

Ама за гумата е различно. И аз да спукам гума и аз няма да мога да я сменя сама. Ще си стоя на пътя и ще махам за помощ. Гумата на нашият миниван тежи 20 кг, даже няма да мога да я извадя от багажника. Не виждам нищо срамно да помолиш за помощ когато е явно, че дори и да искаш няма как да се справиш сам.
    При последният ми полет колко любезни мъже ми помогнаха да си кача багажа отгоре в багажното. Въпреки че беше само 11 кг, просто с моите 1.57 ми беше невъзможно да го вдигна толкова над главата си.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

anonymous708973
    Guest
    О, не, не. Не говорим за това. Говорим за липса на желание дори да опиташ поради "върховния" аргумент, че си жена и "не е твоя работа".
    И аз моля за помощ с багажа, защото е по-добре някой здрав пич да ми го качи, отколкото да се опитам сама и да го изтърва на нечия глава.

Аз сигурно съм ненормална защото и багажа не обичам да ми носят

Мега фен Аватара на 102
    че колко багаж има един леприкон ? едно гърненце със златце....

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    Зависи колко е голямо гърнето. То не става да помъкнеш на дядо бидоня за кисело зеле.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    Ела да видиш приятелят ми как охкаше и пъшкаше, когато лятото отидохме на море заедно и настояваше да ми носи куфара :Д

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ела да видиш приятелят ми как охкаше и пъшкаше, когато лятото отидохме на море заедно и настояваше да ми носи куфара :Д
    затуй си имам куфар на колелца - кеф ти да го дърпаш, кеф ти да го тикаш

anonymous708973
    Guest
    Оо, предвид, че баща ми пътува през целия си трудов стаж наляво-надясно, ние вкъщи сакове не признаваме, куфари без колелца нямаме. Обаче... като го качваш в кола или влак си е бая пъшкане :д

Мега фен Аватара на draid
    Аааа да ги нямаме такива. Марш женурята в кухнята и да си стоят там ! Има вече един мъж с прахосмукачка дето умря от СПИН, та да ги нямаме такива.

Sieg Heil !

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Супер фен Аватара на shmatarok
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Аааа да ги нямаме такива. Марш женурята в кухнята и да си стоят там ! Има вече един мъж с прахосмукачка дето умря от СПИН, та да ги нямаме такива.

Sieg Heil !
    I want to break freeeeee
    от уроци и курсови

Майтап няма, да живеят мъжете, които се сещат да помагат с багажи. Аз точно по тоя въпрос като пътувам предпочитам да тъпча всичко в големия куфар и ръчния да ми е само лаптопа, че иначе е мъка, че иначе я някой се сети да помага, я не, и съм докарала мозъчно сътресение на някоя нещастна жертва.

Т'ва мнение излезе спам общо взето, ама веднъж ми е простено.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си