- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Домакински задължения
В такъв случай му правиш мили очички и му казваш "чичо, чичо, ще може ли да ми помогнете с багажа"
И за да не е съвсем спам бих казал, че мъж който не може да се гледа (пере, глади, готви си и почиства след себе си) не е дорасъл да се нарича мъж. Дали обаче трябва мъжа да седи с престилка и прахосмукачка цял ден - твърдо не. Мъжа все пак си е мъж.
мен пък не ме е срам, когато не мога да направя нещо, да помоля да ми помогнат
ей го оня ден се мъчих да паркирам на едно усукано място, ем не става... гледам един седи отстрани и се хили
излизам си от колата и му казвам: вместо да ми се смееш, вземи ми помогни
ми помогна ми човека...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
аз пък никога не искам помощ, ако не мога да го направя сам, го заебавам![]()
n00bs
да, то остана да оставя колата на средата на пътя
Е то щото много сложно да си смениш гумата на колата, пък колко е тежка да не говорим... отиде маникюра, хернии, путки майни лоша работа
Гледала съм как става, не казвам, че ще е лесно, ама при всички положения мога да успея. Не виждам кое му е сложното в това да следваш последователност от няколко прости действия като отвиване на нормалните болтове + секретния, вдигане на крик, сваляне на гумата и т.н. Няма да е лесно, ама не е непосилно, нито е супертежко... Най-вероятно ще плувна в пот и ще съм цялата черна, но задачата ще е свършена. Неволята учи, нали знаеш.
Нямам търпение някой познат да спука гума и да мога да го приложа на практика.
Последно редактирано от PinkPan7her : 04-14-2014 на 23:57
Добре де, това не прозвуча мило :д
Срам и мен не ме е, но пък ми е страшно неприятно.
Израстнах в семейство, в което жената вършеше САМО домакинската работа, а мъжът пък разбираше от всичко - коли, ремонти, можеше да поправи абсолютно всичко. Винаги съм се чудила на майка ми, защо когато баща ми поправя бойлер, парно, кола, шкаф, тръби и т.н., тя не седи при него да се учи, а го търси отново следващия път той да поправя. Още тогава ми се видя много неудобно да разчиташ на друг за нещо, затова карах майка ми да ме учи как да свърша перфектно домакинската работа, а след това ходех при баща ми да ме учи и да поправям каквото се счупи или развали. Растях с желанието да се науча на всичко, за да мога да разчитам само на себе си. И сега ако нещо се развали в нас, аз или баща ми го почваме, майка ми отива в другата стая. И до ден днешен, ако имам нужда от нещо, предпочитам сама да си помогна, ако не мога, опитвам и се мъча, докато не стане, за да може следващия път да го направя по-бързо и да ми е по-лесно. Независимо дали говорим за някоя по-тежка и сложна работа или някое супер лесно домашно задължение.
Нищо не възприемам като задължение САМО на жената. Зависи от моментните ни настроения, кой какво има да върши. Когато и двамата се приберем скапани, не виждам как аз ще сготвя, изчистя, измия, пусна пералня и простра, а в това време той ще релаксира пред компа. Хубавото е, че и той не го вижда. :Д Обикновено аз готвя (с изключение на това, че той прави 10 пъти по-хубави палачинки - със срам си го казвам :Д ), той мие чиниите и простира (защото мразя да простирам). То пък един велик мъж, ако не може да тръкне някоя тава без да му падне пениса на пода. :Д Ако му е останала много работа и има да седи с часове на компютъра, ама не за да цъка игрички, а за да работи, кротичко бих си вършила и абсолютно всичко. Същото отношение получавам 1-2 дена преди изпити.
ПП. Ако и двамата работят, а накрая жената се захване след работа с всичко това, как ще им остава време, което да си прекарат заедно? Да позяпат филм, да правят секс, да си обсъждат неща? Ако целият ти живот се превърне в битовизъм, то какъв живот въобще е това? И тоя мъж дето е сложен на дивана, пардон, на пиедестала, дали ще гледа с благодарност и възхищение на тая жена или за сравнително кратък период ще я възприеме като длъжна да прави всичко това и ще и се качи на главата?
//Ако само той работеше, да, нямаше да си лежа вкъщи да си правя педикюр, а щях да поема домакинската работа изцяло. Но като гледам около себе си, семействата, в които само мъжът работи са малко. Еманципация, хъх.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ако мъжът й е в командировка или на среща по работа в града, какво правим?
Не карам камион, а не виждам какъв е чак толкова проблемът да се сменят гумите на лека кола? Да, пинкане ще е, тежко ще е, мръсно ще е, но едва ли е непосилно.
Не се правя на героиня и на много печена, ясно е, че ако сме двамата някъде и има да се носи тежко, няма да го нося аз, но когато няма кой да ти помогне, викаш неволята.
Като е на важна командировка извън града ще извика някой негов приятел или когато се върне ще ти ги оправи.
Знам, че не твърдиш геройство, но преди малко коментари - едва ли не напсува жените, които не си сменят гумите сами. Има си някои етични правила първо НА всичко. И да, не отива на дама да се бъхти. Така че айде без обиди към тези, които разчитат на мъжко подкрепление.
Ох, бе, явно аз не се изразих правилно. Беше само пример. Въпросната учителка е здрава и права жена, красива, харесвам я, просто съм останала с впечатлението, че е малко глезена и ме учуди изключителната сигурност, с която заяви, че каква била тя, че да сменя гума.
Естествено, че при проблеми с кръста няма да се напъваш. Естествено, че ако си нямаш понятие, ще викнеш приятел.
За Бога, с майка ми сме носили 10-литрови туби до третия етаж, защото баща ми е с херния и не трябва да вдига тежко. Естествено, че е до въпрос на обстоятелства. Просто ме убива аргументът "няма да го правя, щото съм жена".
Към пича с песента на Лили Иванова (или Силвия Кацарова?) - следващия път ела, моля те, да ми донесеш 10-15-килограмовата торба с покупки от Кауфланд до нас.
Силвия Кацарова![]()
Абе не се излагайте. Гума ще сменя и с риза и сако за 10 мин без да нацапам нищо, а ако имам ръкавици в колата и ръцете даже няма да си изцапам.
Жената може да е изключителна добра домакиня. Да пере, глади, чисти, но просто да отказва да върши тежка работа, при положение, че има мъж. Майка ми също не е сменяла гума, ами много пъти ние сме тичали до другия край на града за тази работа. А в същото време в къщи мъжете дори сме за наказване, че не вършим достатъчно задължения. Има жени, и жени. В никакъв случаи обаче едни не са по-малко или повече ,,лигли'', заради такива примери.
Аз следващия път не само ще ти пренеса 10 15 торби шоколади, чипсове и дърфки от Кауфланда пеш до Германия, преплувайки Дунава и спускайки се от Алпите през снежна буря, ма и двете певици през рамо ще ти донеса и после те искам в торбата обратно и БГ-то. :Д
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 04-15-2014 на 19:38