Няма "не ми се отдава", има "не съм опитала достатъчно".
Аз не правих разлика между задушаване и запържване и не виждах как, по дяволите, мога да добавя вода в съд, в който има олио, без да изпръскам света. Точно по тази причина ми се е случвало да пръска ТОЛКОВА силно от тигана, че да го махам от котлона с... въдица. Стоейки на метър и половина разстояние.
Следвам си рецепти и с течение на времето придобих усет за нещата. Все още се дразня на майка ми на указанията "печене на око", но задобрявам стабилно. Мусаката ми се получи перфектно на третия път, мисля. Все още имам склонност да правя заливката прекалено тежка, но това са бели кусури на фона на неумението на някои хора да си изпържат яйца.
Както задобряваш в спорта, така задобряваш и в кухнята - с практика, само мерак да имаш
