Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
...
Никъде не съм споменавал за ПРЕВЪЗХОДСТВО на мъжът спрямо жената. Напротив, това което твърдя е, че трябва да има баланс между двамата. За това и смятам, че определени задължения се полагат на жената, а други на мъжа. Почти невъзможно е и двамата да работят еднакво натоварваща работа и еднакво количество време. 8 часа работа като складов работник (примерно) не се равняват на 8 часа продавачка в бакалия да кажем. При това условие според мен е логично жената да поеме домакинската работа. Разбира се, че ако има нужда мъжа може да се включи и да помогне, но не и това да му стане основно задължение. И под функцията на момичето имам в предвид точно това, че жените се справят по-добре с дадени дейности, а мъжете с други. Ако мъжа не може да готви трябва ли да го прави, само защото е негов ред и да оплеска нещата? Както и ако жената не разбира от нещо трябва ли да се захваща с него, само защото трябва да се дели работата между двамата? Виждала ли си мъж как чисти с прахосмукачка и обира прах? Трудно може да го направи така, както би го направила една жена, по простата причина, че жените имат свойството да обръщат по-голямо внимание на малките детайли. И в природата е така. Мъжкия индивид строи гнездото и отговаря за сигурността на семейството, а женската за изхранването и отглеждането на малките..

Но както и да е. Всеки си има право на мнение. За това не всеки може да бъде партньор с всеки.

Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
...
Аз не подценявам възможностите на жените. Разбирам, че жената може да свърши "мъжката" работа, но с много повече усилия, както и мъжа може да свърши "женската", но много по-некачествено. Това не са тънки сметки, а факти. И в момента живея с партньорката си с точно тези убеждения и нямам проблеми в това отношение.
Примерът ти с офиса и частната фирма не е съвсем правилен, тъй като аз по-горе включих фактора "физически уморителна" работа в полза на мъжа. За това твърдя, че има мъжки и женски професии и женските трябва да са по-ненатоварващи. А реално ако аз изкарвам 2000+ лева на месец няма да позволя жена ми да работи тежка работа за 300лв.