Никъде не съм споменавал за ПРЕВЪЗХОДСТВО на мъжът спрямо жената. Напротив, това което твърдя е, че трябва да има баланс между двамата. За това и смятам, че определени задължения се полагат на жената, а други на мъжа. Почти невъзможно е и двамата да работят еднакво натоварваща работа и еднакво количество време. 8 часа работа като складов работник (примерно) не се равняват на 8 часа продавачка в бакалия да кажем. При това условие според мен е логично жената да поеме домакинската работа. Разбира се, че ако има нужда мъжа може да се включи и да помогне, но не и това да му стане основно задължение. И под функцията на момичето имам в предвид точно това, че жените се справят по-добре с дадени дейности, а мъжете с други. Ако мъжа не може да готви трябва ли да го прави, само защото е негов ред и да оплеска нещата? Както и ако жената не разбира от нещо трябва ли да се захваща с него, само защото трябва да се дели работата между двамата? Виждала ли си мъж как чисти с прахосмукачка и обира прах? Трудно може да го направи така, както би го направила една жена, по простата причина, че жените имат свойството да обръщат по-голямо внимание на малките детайли. И в природата е така. Мъжкия индивид строи гнездото и отговаря за сигурността на семейството, а женската за изхранването и отглеждането на малките..
Но както и да е. Всеки си има право на мнение. За това не всеки може да бъде партньор с всеки.
Първоначално написано от xoxi
...
Аз не подценявам възможностите на жените. Разбирам, че жената може да свърши "мъжката" работа, но с много повече усилия, както и мъжа може да свърши "женската", но много по-некачествено. Това не са тънки сметки, а факти. И в момента живея с партньорката си с точно тези убеждения и нямам проблеми в това отношение.
Примерът ти с офиса и частната фирма не е съвсем правилен, тъй като аз по-горе включих фактора "физически уморителна" работа в полза на мъжа. За това твърдя, че има мъжки и женски професии и женските трябва да са по-ненатоварващи. А реално ако аз изкарвам 2000+ лева на месец няма да позволя жена ми да работи тежка работа за 300лв.