- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Домакински задължения
Според мен пък доста ясно си личи кой живее с партньора си и кой просто си фантазира как си представя живота си. За съжаление, стигне ли се до съжителство се налагат доста компромиси. За мен собствено е изключително обидно да търча като слугиня из къщи, обаче мен неразборията доста повече ме дразни. В интерес на истината, ако чисти той (което се случва много по-рядко), той се справя много по-добре - раздига килими и т.н., което аз не правя всеки път, но пък наистина нямам нерви да го чакам да започне да се спъва в трохите, за да се сети да чисти. В много отношения аз съм даже по-разхвърляна от него, но се дразня повече, не издържам и си обирам чаршиите, докато неговите изпрани дрехи например могат да висят на простора с дни (защото след като веднъж ми каза, че не ги сгъвам както трябва, му теглих една и се зарекох да не му ги пипам повече). Той е един от феномените, които е живял сам години наред, пускал е пералня и е чистил, но общата пералня няма идея откъде се пуска, което за мен е просто невероятно. Друго нещо, което не сме успели да изясним е, че на него не му пречат неща, които на мен ми вадят очите и обратно. Уж при нас няма мъжка или женска работа, но просто имаме различни прагове на дразнение. Другото, което наистина не разбирам е, как, ако нещо го дразни, не го премести или оправи, вместо да се дразни, но да не прави абсолютно нищо.
При всички положения смятам, че общият дом е обща отговорност, като задачите следва да се разпределят. В действителност обаче, предпочитам през уикенда да го издебна да е някъде навън, за да оправя, без да се дразня, че той си клати краката пред телевизора...
Too much energy, too little time...
Именно.
Само че въпросът е на какъв принцип си ги разпределяме - кой за каквото има време и с каквото се справя най-добре или "мъжка работа" - "женска работа".
Иначе съм съгласна с повечето неща, които казваш. И ние имаме различни прагове по отношение на това кой какво го дразни. И аз смятам, че се справям по-добре с почистването, но ми е хубаво, че когато ме види с парцала не ме пита "кажи с какво да ти помогна", ами директно хваща прахосмукачката. Освен ако няма нещо спешно за вършене, в които случаи ми казва: "изчакай ме еди-колко-си време и ще изчистим заедно". Естествено, че не го чакам, но самият факт, че смята чистенето колкото за моя, толкова и за собствена отговорност, е незаменим![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last