Гледам тука някакви момченца си придават важност.
Абе, момко, вашите какви електроуреди купуват, че се развалят толкова често? Щото вкъщи я се развали нещо веднъж годишно, я не. Водопровода сам ли ще го оправиш? Щото по спомени имаше един човек, дето се наричаше водопроводчик и това му е работата.
Тежки неща колко често изнасяш? И кому е нужно?
Така както аз няма да викна потенциалния си мъж да слезе от третия етаж до магазина, за да вземе 10-литровата туба, а ще я взема аз, защото ми е по път и сега съм се сетила, така и не очаквам да ме чака да измия, изчистя, изпера и т.н.
Как не те е срам да сравняваш дейности, които, погледнати сумарно, я се случват веднъж месечно, я не, с нещо, което се върши всеки ден? Да се биеш в гърдите, че вършиш нещо от дъжд на вятър, пък не пипваш ежедневните задачи, е смешно. Все едно да оценям факта, че мъжът ми, който ми говори на "ма", "овца" и ме псува, ми подарява роза за рождения ден. Биг дийл.
Абе, един ден, ако имам възможност, чистачка два пъти съдмично и това е. Толкова ми е противно и губене на време да чистя, че нямам думи... И да простирам, пф. Вкъщи сме обмисляли тази възможност, обаче майка рече и отсече, че както аз съм се научила от малка да помагам и после поех задължението поне веднъж седмично (често и двата пъти) чистенето да е изцяло от мен, така и сестрата ще трябва да се учи. Тя също помага от малка, просто с други неща - зарежда и разтребва съдомиялната, бърше прах, слага масата и т.н.
Обаче е масово явление момченцата да се разглезват. На големи мъже майките им слагат и вдигат чинията, срамота е просто.
И чисто логически не го разбирам... защо аз да се бъхтя с всичко, щом нещата ще станат толкова по-бързо и приятно, ако и двамата се стегнем и за 2 часа овършеем, за да можем после да правим нещо приятно заедно?
Истината в стил Калпазанка: Вкъщи /разбирайте при мама и тате/ задълженията се поделят и сме взаимнозаменяеми. Няма обидно, няма мъжка и женска работа. Така ще е един ден и в моето собствено семейство. Ако на някого не му изнася- вратата!
Последно редактирано от PinkPan7her : 04-11-2014 на 11:33