Както аз ще работя, така и той.
Задълженията се делят. Ако аз не мога да готвя,а той може-той ще готви, аз ще мия чинии или обратното.
Вкъщи баща ми прави мусаката по-добре, затова когато се реши, че ще се готви мусака-той го прави. Следващият път майка ми готви. Имаме и съдомиялна, и пералня, не е голяма философия да метнеш 20 парцала на въжето, но майка го прави, защото си ги подрежда. Тя глади дрехите също така. Баща ми чисти с прахосмукачка и бърше прах когато има време. Детето си го гледа предимно майка ми, защото все пак някой трябва и да работи.
Жената в кухнята е също толкова отживелица за мен колкото и мъжът с ракията, салатата и ръката в панталоните, разплул се на дивана пред телевизора.
Много е тъпо да се хвалите с елементарни неща, като да си оправяте леглата, да можете да изпържите яйца или да си направите супа /най-често от готовите на Маги, нали/. Това са елементарни неща.
Когато като братовчед ми, на 8 години, можете да бъркате мъфини, тогава елате се хвалете. Не защото сте метнали едно одеяло върху леглото си или защото сте си измили зъбите преди лягане.
Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./