- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- TOEFL IBT
Здравейте приятели,
след 15 дни имам изпит TOEFL и исках да попитам дали някой го е държал за да ми каже как е било,защото съм много притеснена.Уж уча,горе-долу добри резултати изкарвам на пробните тестове,но пак много се притеснявам.Мисля,че най-лошата част ми е ГОВОРЕНЕТО.Просто за тези 15 секунди не мога да си приготвя отговора.Моля Ви,ако някой го е държал да ми каже как е минало![]()
Държах го преди няколко години, мина добре, въпреки че и аз мразех частта с говоренето. Трябва да се подготвиш психически за слушалки, които не изолират шума около теб и за това много хора в залата да започнат да говорят едновременно и да стане малка какафония. Като цяло това е най-необмислената част от целия изпит, но е абсолютно изпълнима. Не се притеснявай излишно.За кандидатстване в чужбина ли ти трябва?
Не бива толкова да се притесняваш, че чак да го сънуваш тоя изпит всяка вечер. И на мен проблема ми беше говоренето, но около седмица преди изпита си изтеглих от замунда примерни варианти и им правих по няколко пъти сппийкингите. В крайна сметка имах 26/30 на спийкинга, така че недей да се плашиш.![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
Само 60+? Изпитът не е труден, а максимумът е 120, така че няма от какво да се притесняваш. За говоренето, важното е да успееш да формулираш нещо за тия 15 сек, в никакъв случай недей да мълчиш или да го премисляш дълго. Те не искат да кажеш нещо особено оригинално, а просто да говориш граматически вярно. Успех!
Ох не съм сигурна, държах го преди няколко години и съм забравила детайлите по отделните теми. По-добре някой по-скорошен да ти каже. Иначе аз изкарах 108 тогава. Иначе тук има някакви стратегии за Reading. http://www.tcyonline.com/toefl/str_read.php
60+ точки и се притесняваш?
Че не знам кой не може да ги изкара, трябва да си някакъв пълен малоумник.
Няма значение.
Ако беше с английски, щеше да гониш цели като CAE и CPE.
А ако английският ти беше втори, така или иначе щеше да се готвиш сама, защото в училище нивото на втория език е смешно.
Съученичка, на която английският й се води втори език, изкара 118. 60 е просто... смешно. С тия точки ти искат доказателство, че не си умствено изостанала и че можеш да попиташ за посоки, ако се изгубиш.