- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Ама че проста работа!
това че Бог беше в състояние на полусън-побубудност досега, не означава, че съм избрал да вярвам в реален факт, който е нереален, но това е просто обяснението за това защо Бог не можеше напълно да отмахне злото досега, понеже ако кажем, че Бог е бил напълно буден, но въпреки това е допуснал да има тежко зло в живота на милиони човеци/одушевени, то тогава ние ще го изкараме, че е неправеден така, защото не би ли бил като изверг родител, който хем е напълно буден и непрекъснато наглежда децата си, а хем допуска съвсем нарочно да бъдат сполетявани от тежко зло?!, а колко повече Небесният Отец не би допуснал да се случи нещо лошо с човеците/одушевените ако бе напълно буден?!, ето защо и е написано:
"И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина. Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината. Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение(сиреч, мир) един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях. Ако(сиреч, но ако при положение, че вършейки неправда) речем, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас. Ако изповядваме(сиреч, а ако се отречем/покаем от) греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда. Ако(сиреч, но ако при положение, че вършейки неправда) речем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас." 1 Йоаново 1: 5-10
понеже такова учение, според което истинският Бог е хем напълно буден, хем съвсем нарочно допуска неговите създания да бъдат сполетявани от тежко зло, Го изкарва главен виновник и дори най-голям грешник, сиреч, един вид когато човек вярва в такова нещо, той прави Бога лъжец вместо да изповяда греховете си, понеже не истинският Бог е грешен, но неправедният човек
а ако търсиш доказателства в Писанието за това как Бог беше в състояние на полусън-полубудност досега, ето един от цитатите, които посочват това:
"Събуди се, северни ветре(сиреч, събуди се Боже Небесни), и дойди южни(сиреч, и ако трябва ела и от "юг"(другата страна на света)), Повей в градината ми(сиреч, изпълни Своят храм - моето тяло), за да потекат ароматите й(сиреч, за да мога да бъда праведен и да върша добрини). Нека дойде възлюбеният ми в градината си И яде изрядните си плодове(сиреч, призовавам истинския Господ Бог да дойде в моя храм за да върши делата Си чрез мен)." Песен на песните 4: 16
но разбира се това не означава, че истинският Бог не е всемогъщ по отношение на доброто в рамките на вечността, понеже както примерно един най-силен мъж културист не губи мускулната си маса за една нощ докато спи, но пак е все така много силен когато се събуди на сутринта, така и истинският Бог не губи от могъщите си способности докато е в състояние на полусън-полубудност, понеже ето как от написаното в Библията е видимо, че е спасявал съвършено погиващите/погиналите човеци когато истинските Светии са Го молели за това в Името на Исус
Последно редактирано от npp : 04-18-2014 на 11:00