.
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Joe An Виж мнението
    ОК, ако си избрал да вярваш, че Бог пребивава в това състояние на “полусън-полубудност”, приемам го като даденост и продължаваме нататък. Аз лично съм убеден, че при Бог няма “полу” - има изцяло. Добро срещу зло. Любов срещу омраза. Истина срещу лъжа. Самопожертвователност срещу егоцентризъм. Ангели срещу демони. Закон срещу беззаконие. Вяра срещу неверие. Праведност срещу грях. Свобода срещу робство. Живот срещу смърт. Небе срещу ад... Такъв Бог не може да си позволи да изпадне в летаргия.

Но както и да е, в тоя спор аз съм дотук. Струва ми се безполезно да задълбаваме нататък. Честно ще ти призная, че теорията ти ми се струва доста странна и абсолютно необоснована. Но си е твоя и ти си я гушкаш вечер Нещо не е мой тип.

Сърдечни поздрави ти изпращам!
    това че Бог беше в състояние на полусън-побубудност досега, не означава, че съм избрал да вярвам в реален факт, който е нереален, но това е просто обяснението за това защо Бог не можеше напълно да отмахне злото досега, понеже ако кажем, че Бог е бил напълно буден, но въпреки това е допуснал да има тежко зло в живота на милиони човеци/одушевени, то тогава ние ще го изкараме, че е неправеден така, защото не би ли бил като изверг родител, който хем е напълно буден и непрекъснато наглежда децата си, а хем допуска съвсем нарочно да бъдат сполетявани от тежко зло?!, а колко повече Небесният Отец не би допуснал да се случи нещо лошо с човеците/одушевените ако бе напълно буден?!, ето защо и е написано:

"И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина. Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината. Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение(сиреч, мир) един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях. Ако(сиреч, но ако при положение, че вършейки неправда) речем, че нямаме грях, лъжем себе си, и истината не е в нас. Ако изповядваме(сиреч, а ако се отречем/покаем от) греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда. Ако(сиреч, но ако при положение, че вършейки неправда) речем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас." 1 Йоаново 1: 5-10

понеже такова учение, според което истинският Бог е хем напълно буден, хем съвсем нарочно допуска неговите създания да бъдат сполетявани от тежко зло, Го изкарва главен виновник и дори най-голям грешник, сиреч, един вид когато човек вярва в такова нещо, той прави Бога лъжец вместо да изповяда греховете си, понеже не истинският Бог е грешен, но неправедният човек

а ако търсиш доказателства в Писанието за това как Бог беше в състояние на полусън-полубудност досега, ето един от цитатите, които посочват това:

"Събуди се, северни ветре(сиреч, събуди се Боже Небесни), и дойди южни(сиреч, и ако трябва ела и от "юг"(другата страна на света)), Повей в градината ми(сиреч, изпълни Своят храм - моето тяло), за да потекат ароматите й(сиреч, за да мога да бъда праведен и да върша добрини). Нека дойде възлюбеният ми в градината си И яде изрядните си плодове(сиреч, призовавам истинския Господ Бог да дойде в моя храм за да върши делата Си чрез мен)." Песен на песните 4: 16

но разбира се това не означава, че истинският Бог не е всемогъщ по отношение на доброто в рамките на вечността, понеже както примерно един най-силен мъж културист не губи мускулната си маса за една нощ докато спи, но пак е все така много силен когато се събуди на сутринта, така и истинският Бог не губи от могъщите си способности докато е в състояние на полусън-полубудност, понеже ето как от написаното в Библията е видимо, че е спасявал съвършено погиващите/погиналите човеци когато истинските Светии са Го молели за това в Името на Исус
    Последно редактирано от npp : 04-18-2014 на 11:00

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си