- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Искам да се променяя :(
ЗдравейтеМомиче на 14 ,вече уча в гимназия за първа година. Класът, приятелите са нови и вече всички сме си свикнали ала бала. Но мен ме мъчи проблемът, че мен твърде много ме интересува от мнението на другите, а понякога това е ужасно и когато кажат нещо лошо веднага ми се разваля настроението. Друг много гаден проблем, че не се държа такава каквато съм, а съвсем друг човек аз сама се усещам, опитвам се да бъда себе си, но изобщо не ми се получава и това ме мъчи адски много. Гласът ми се променя, усещам се че ставам адски много бавно реагираща, а не съм. Опитвам се да се харесам на всички, въпреки зная че това няма как да стане, защото всеки си има вкус. Също когато съм в среда с повече хора (автобуса, из улиците и т.н.) съм адски много бавно реагираща и когато си се представя е смешно. вътрешно съм съвсем друг човек, но когато започна да говоря с някой и спичам тотално. Моля ви давайте ми някакви съвети как да постъпвам в такива моменти !
![]()
ПЪРВО
ВТОРО
ТРЕТО
Изводът е 1. Защо толкова се притесняваш дали хората ще те харесат. Искаш все да си център на вниманието, но то нестава така. Просто се дръж като другите, намери си другарче с което да говориш и за другото да не ти еня. Другото - прекалено много ти пука за мнението на другите. Ако някой ти каже нещо - хоп пускаш си музичка на телефона и ще видиш, че следващият път няма да ти кажат нищо.![]()
Когато седиш в междучасието,примерно,ти не мислиш за миналия урок,филм или книга,а цялото ти съзнание се насочва за това какво мислят хората около теб. Никой не може да ти каже как да се промениш.Ако желанието ти е достатъчно силно,ще се изпълни.![]()
Именно вътрешно не искам да се харесам на никой, но някак си все се опитвам да го направя, а не трябва !
Четейки постът ти си мисля, че не си щастлива със себе си. Човек, който е на 100% сигурен в себе си и който осъзнава собствената си стойност, не може да бъде влиян от чуждите коментари, чисто и просто защото осъзнава, че той и другите са отделни понятия, чиято допирна точка може да е само споделяне на мнения. Мненията не определят. Това, което някой ти казва за теб, не те определя.
Хората споделят два типа коментари, които биха били способни да те разстроят: критика или заяждане. Различавай ги. Критиката ти помага да се усъвършенстваш, да видиш грешките си, да се поучиш. Заяждането е просто начин някой да си запълни времето, да се почувства по-велик, по-значим и следователно те нямат стойност. Нямат сила и не би трябвало да ги допускаш по-навътре в себе си. Какви коментари те разстройват? Дай пример с нещо, което са ти казвали.
Няма да усвоиш умението да се обичаш и да си бъдеш самодостатъчна на момента. Може да отнеме месеци, дори години, но с малки стъпки ще се доближаваш до това. Започни да се занимаваш с нещо, което те прави щастлива (спорт, развитие на хоби). Поставяй си цели, изпълнявай ги, показвай на себе си, че знаеш и можеш, побеждавай собствените си върхове, виждай красивото, позитивното, значимото, обичай, живей. Докажи на себе си какво можеш и тогава ще разбереш, че мнението на хората няма значение, когато самата ти знаеш коя си. (:
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Прочети го, мисля, че ще ти е от полза:
http://sebepoznanie.com/psihologiq/samopomosht/drugite/
Като искаш да се промениш- действай!Само с искане и писане по форумите, не става. Всичко опира до твоята нагласа. Не си ли го наложиш, няма да стане!![]()
Ти не живееш за другите.Винаги ще има хора, на които не си им приятна или по някаква причина не те харесват, но те не си лягат и стават с мисълта за теб.Извода е, че и ти не трябва да го правиш.Хубаво е, че го осъзнаваш и искаш да се промениш, за това просто всеки ден си припомняй, че има и такива хора, които те харесват.Аз съм също в ново училище и си признавам, че първите 1-2 месеца бях така, защото се чувствах не на място, но просто един ден осъзнах, че трябва да бъда себе си и да има хора, с които взаимно не се понасяме без основателна причина, но това далеч не е тема за размисъл от моя страна.Късмет.)
Твърде се влияеш от чуждото мнение. Пусни се по течението. Нека хората си говорят. Ти знаеш каква и си какво искаш. В живота, имам предвид извън училище, ще срещаш много хора, които по една или друга причина не те харесват и търсят начин да те очернят. Ако при всяка такава ситуация пишеш във форума, единственото, което ще постигнеш е да го оспамиш. Бъди себе си, живей си живота и да не ти пука.
В действителност ти никога, ама никога, няма да си най-харесваната, но и не ти трябва. Ако някой се закачи с теб го игнорирай. Убий глупака с мълчание.
И аз имах същия проблем.И така с години си продължаваше.И все се притеснявах, но просто трябваше да се опозная.Да спра да искам да съм друг човек, а да бъда само и единствено себе си, със собствените недостатъци и качества!Малко по малко заобичах себе си.Спрях да се вълнувам от хорското мнение, е може би има и моменти, в които се вълнувам но минават бързо.
Задай си въпроса, какво искаш от себе си, каква си всъщност.Просто си помисли за живота и хората.Това да бъдеш друг е бреме, което ще пречи да оценят самата теб.
Тоя ''проблем'' го имах за около седмица в началото на пубертета...