.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Тема: AMD или Intel

AMD или Intel

AMD или Intel са по-добрите процесори ,дайте мнение

Мега фен
    intel са по-производителни на ядро, така щото четириядрен на intel е по-мощен от шестядрен на amd работещ на същата честота като интелския, обаче интелските са и по-скъпи

Мега фен Аватара на RapExotic
    Intel ®

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Аз също съм фен на Intel. Вижте, че Apple нямат машина с AMD, а марковите сървъри едва от скоро залагат на Opteron в някои модели. Като цяло в сериозните машини се слага Intel.

ами Haswell отделят ли много топлина ,защото съм ги чувал и тези митове ;д

Супер фен Аватара на JDeel
    Аз съм за Intel. Новия ми лаптоп е с Haswell процесор средна хубост (Pentium 3556U) и по мое впечатление топли по-малко от този на предишния ми лаптоп, макар че според cpuboss новия е почти 2 пъти по-бърз (поне по точки). Ето един шот, дори гледам едно видео в YouTube в момента: http://prntscr.com/3am3qm

Даже вярвам, че следващото поколение лаптопи ще са безвентилаторни. Иначе топлината зависи много (МНОГО) от охлаждането. По едно време на един приятел лаптопа започна да сдава багажа, щото когато играе на игри и видеокартата се напича до над 80 градуса. И понеже го отписахме, пробвах какво ще стане ако му закача втори вентилатор отдолу. Няма да казвам колко идиотски изглеждаше след това, но температурите паднаха под 40 градуса по време на игра! Така че охлаждането е ключово.

Мега фен Аватара на draid
    Интел изядоха АМД при процесорите, въпреки това тенденцията е да се залага на GPU-та вече тъй като са много по производителни. Вземи за пример CUDA.

Супер фен Аватара на JDeel
    Ето и една малко по-натоварена картинка от мен: http://prntscr.com/3amx1i Значи с малко зор мога и да мина над 60 градуса

значи всички са доволни от интел ,ами какво ще кажете за това дъно GIGABYTE GA-Z87X-SLI някакво мнение ? или ако някой знае по добро в рамките на това (относно цена -тя е 220 лв )

Како ви притеснява, че греят ? Прескотите навремето стигаха до 80+ градуса под товар. Проблем може да е единствено в лаптопите където охлаждането е зор.

Цитирай Първоначално написано от desperedbob Виж мнението
    значи всички са доволни от интел ,ами какво ще кажете за това дъно GIGABYTE GA-Z87X-SLI някакво мнение ? или ако някой знае по добро в рамките на това (относно цена -тя е 220 лв )
    Хубаво е дъното. Вземай и една i7 и си готов. Не забравяй бърза памет и най-важното хубаво захранване.

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Предпочитам и винаги ще предпочитам AMD. Ако някога си купя Intel, то ще е по някаква случайност...
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

каква е причината?

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    вземай си интел, даже не знам защо има такъв въпрос изобщо
    n00bs

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Интел изядоха АМД при процесорите, въпреки това тенденцията е да се залага на GPU-та вече тъй като са много по производителни. Вземи за пример CUDA.
    Всеки с минимални знания, щеше да даде за пример OpenCL, но ти си по-зле и от начинаещ.
    Тенденция е да се залага на OpenCL за сметка на CUDA.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Всеки с минимални знания, щеше да даде за пример OpenCL, но ти си по-зле и от начинаещ.
    Хахахахахах. Ще трябва да си размърдаш мозъка за да схванеш какво говоря, ама явно го нямаш. Нищо на теб ти е простено.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от desperedbob Виж мнението
    ако няма да купуваш отключен процесор и да го клокваш, тогава можеш да вземеш и по-евтино дъно, дори и по-евтино дъно с чипсет B85 е достатъчно, а ако планираш да вземеш две видеокарти за sli, имай предвид, че не си заслужава да го правиш, защото цената ще е твърде висока за малко по-голямата производителност, която е възможно да имаш с sli, затова по-добре си вземи една по-мощна видеокарта - не се набутвай с две, sli е за богаташи, които могат да си позволят 3-4 най-мощни видеокарти примерно за гейминг в много висока резолюция

да така е ,но аз мисля да го клоквам , а за видео карта нз каква , искам да е поне 256 бита , и да е от по новите модели. някакви предложения

Винаги "Intel" са били по добрите процесори. Преди години АМД се опитваха да се конкурират с тях, но в момента Интел къртят на всякъде...

П.С. - Аз съм с AMD, но дай боже някой ден и аз да се радвам на някой Core i7

Супер фен
    Зависи , ако ти трябват за игри -i5, ако за работа amd 8350, ако трябва да избираш между и3 и amd -amd x6-x8

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от MaGuSs Виж мнението
    Предпочитам и винаги ще предпочитам AMD. Ако някога си купя Intel, то ще е по някаква случайност...
    +1 Как така amd не почиствано, не пипано нищо не прегрява, пипан интел-добавян допълнителен вентилатор прегрява .

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Същото щях да пиша.

Тенденция е да се взимат карти с OpenCL заради Scrypt копане, защото AMD картите са по-бързи откъм изчисления с цели числа, докато Nvidia са по-добри във floating point изчисления.
    Но тъй като излизат вече ASIC-и за Scrypt, тепърва ще видим наводнение на пазара на видеокарти на AMD.

A сега по темата, бях на AMD платформа четири години, ъпгрейднах и минах към интел. AMD чипа ми беше стар, не мога да сравня с новия, но мисля да остана на Intel.
    Последно редактирано от mcfe : 04-22-2014 на 19:27

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от koko95 Виж мнението
    Зависи , ако ти трябват за игри -i5, ако за работа amd 8350, ако трябва да избираш между и3 и amd -amd x6-x8
    Може би, само вторият ти пост е по-тъп от този...

Intel ако имаш пари, AMD за по-бедните.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си