- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- След края на дълга връзка
До човек си е, но както кака каза, зависи на каква възраст сте се разделили. Едно е ясно трябва напълно да се отърсиш от предишната връзка за да започнеш нова, което обикновено става трудно, особено ако се опиташ прекалено скоро след това. Просто в действията (или бездействията) на новият партньор ще виждаш приликите или разликите с действията (или бездействията) на миналият. Което ще те скапва малко или много. Някои хора казват, че няма не заменими хора и донякъде това е вярно, винаги можеш да си намериш нова половинка, но според мен всяко едно съзнание/характер/външност са уникални по своему, което ги прави незаменими и след края на една връзка, ти знаеш, че никога няма да срещнеш точно същият човек, макар и много хора да се опитват да намерят същият. Това е болезнено.
В живота човек ако желае, сам няма да остане, цаката е да си с човека, който за теб е незаменим, не защото не можеш да намериш друг, а защото за теб той е перфектен дори и с неперфектността си.
Но цялата тема е адски субективна, зависи от теб, от партньора, от много вътрешни, външни и странични фактори:
Ето например имам 3 годишна връзка зад себе си, която приключих и ми мина за около два месеца, но като цяло не ми беше гадно, може да се каже, че свикнах без нея за има няма 4-5 дни.
Със сегашната ми приятелка [колкото и лабилно да звучи] веднъж като се скарахме много лошо, бях на успокоителни и целият треперех постоянно, а тъпите хапчета хич не ми работехаДори и свръх дози не ми действаха и се отказах.
Пък и се оправихме..
Та зависи от естеството на връзката, на какви години сте, колко се обичате и колко си вярвате, на какво сте били готови един за друг, имали ли сте мечти и прочие.
Едно е сигурно, човек се променя в една връзка и определено, след краят й няма да си същият какъвто си бил преди започването й, ако погледнеш от такава гледна точка на нещата, най-вероятно няма да се налага да обясняваш точно същите неща на новият партньор, защото ти ще си различен/а. И все пак след по-дълга връзка си е болезнено започването на нова..
Тая тема е доста дълбока..
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.