- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Има ли място в една връзка благородната лъжа?
Тази тема сериозна ли е всъщност?
Ако съм прекарала над час да се приведа в приличен вид и МиУото ми изтърси, че изглеждам ужасно може и да му забия някой шамар. Жените когато питат добре ли изглеждат никога не очакват честен отговор така или иначе.
Пълно е с благородни лъжи. Лъжица лицемерие прикрито зад добри маниери никого не е убило все още. Хората, които не знаят ситиуациите, в които да си замълчат и да си поспестят истината леко ме отвръщават.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Относно конкретния пример в последния ти пост:
За това трябва да се постигне съгласие - поне според мен. Представи си, девойката излиза сама и стане нещо, някак пострада. Какво ще обяснява после?
Но пък... никога не съм била в тази ситуация, никога не са ми мрънкали, че излизам сама. Единствената причина, поради която лъжа, е да си спестя главоболия. Ако знам, че заради едно невинно нещо ще ми трие сол на главата все едно ми е баща, еми... ще се позамисля дали да му кажа.
Та... малко ми е уклончиво мнението по този въпрос, но май има място за такова нещо.
С това съм много съгласна... остава въпросът обаче дали е редно да го прилагаме върху уж най-близкия си човек.
Иначе и аз някак очаквам по-интригуващи мнения по темата... ако е възможно да излезем малко от шаблона с "не бих могла да излъжа най-близкия си човек" и т.н.
ако ти трябват 2 часа, за да се проведеш в приличен вид, от нагласата ти и написаното лъха наглост
Мен пък мекотелите. Винаги има начин да се поднесе истината по подходящ и непросташки начин. Стига да можеш
Примерът, които 3oPuTy е дала, е точната дефиниция на благородна лъжа (грижа за другия човек и неговите интереси). В такива случаи съм "за". И аз съм го правила заради човека до себе си. Другото е чиста доза егоизъм ( това да не ти мрънкат за нещо и затова да излъжеш "благородно" )