.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 75

Hybrid View

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Така да, но ти се заяде за примера на Лина, че не можело на 16 да се работи, ем да ама може и то напълно законно, могат да работят по 6 часа на ден, до 20:00 часа..
    Една приятелка на майка ми има кафе на около 200 метра от нас, като съм в Кюстендил често ходя там, ми всичкият й персонал е на възраст 16 до 20 години, тези под 18 са изрядни, аз като работех на 16 бях изряден, имам приятели и познати, които тогава са работили също и са били изрядни, в момента познавам 16-17 годишни, които работят и са изрядни..
    Нали знаеш, че ако е читава работата с едно кафе/заведение или каквото и да е, няма проблем да не вземат непълнолетни, само да са си с оправени документи, а на морето където гъмжи от проверки през летния сезон, е извинявай, ама никой няма да си сложи главата в торбата..

Та нападката ти беше неуместна и недомислена.. на 16 може да си работи някоя мацка като сервитьорка без ама абсолютно никакъв проблем.

В темата се говори за след 10 това вече е друг въпрос.
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    а на морето където гъмжи от проверки през летния сезон, е извинявай, ама никой няма да си сложи главата в торбата..
    Ти на морето стъпвал ли си о.О
    Не само че наемат непълнолетни, не само че ги карат да носят безбожно къси поли, за да привличат клиенти, ами е масова практика да ги гонят след седмица с идеята, че "вече нямали нужда от персонал" и да не им плащат.
    И не ги гонят, защото са некадърни.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-19-2014 на 12:52

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ти на морето стъпвал ли си о.О
    Не само че наемат непълнолетни, не само че ги карат да носят безбожно къси поли, за да привличат клиенти, ами е масова практика да ги гонят след седмица с идеята, че "вече нямали нужда от персонал" и да не им плащат.
    И не ги гонят, защото са некадърни.
    Инке, аз, която съм отрасла на морето и цял живот съм била в ресторант, който до по-миналото лято беше от най-посещаваните в Слънчев бряг /в момента не е поради семейни проблеми, но не мисля, че това те засяга особено/, ще ти кажа, че това, което описваш ти се случва в долнопробните кафета на мутричките. Това, че ти като идваш на море, ходиш по такива кафета, не значи, че е масова практика. Само да кажа-повечето елитни ресторанти работят със стари кучета /мъже на по 40 години с 20 години стаж/ и непълнолетни сервитьорки по морето ще намериш, но ще са рядък случай именно заради проблемите, които споменах. Работили сме с непълнолетни..Сещам се за случай с едно момче, което беше на 17..Всичката му документация беше изрядна и нито данъчни, нито инспекция по труда, нито никой не ни се беше заял за това, че момчето беше непълнолетно. Не виждам какъв е проблема и какво говори лошо за родителите ми..Ще е хубаво да ми обясниш обаче..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си