- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Vecheren chas-rabota
Знаеш ли кога ще ме глобят, ако детето ми е с мен в собственият ми ресторанта и седи на масата към 11 часа?
Дори и да го видят да носи чиния, две? Е баш никога, защото ресторанта е лично мой, тя е дошла просто да си виси, няма закон, кой кога трябва да си ляга, кеф й е да седи до 11 ще седи - нали аз съм с нея "придружавам я".
Пак довод от задника - ако говорим директно за Лин и подобни случаи - а естествено, който наема непълнолетен персонал и е изцяло изряден, ще подреди така смените, че те винаги да са първа или втора, но никога нощна. / Демек да свършват преди 20:00/
Отговарям ти аз, щото тя отиде да яде, а на мен ми се спами..
Още нещо, тя е помагала с каквото може на техните, при условие, че има възможност, а тя има и желание, защо не?
И друго.
Тя говори Английски, Испански и Руски, а учи/говори г/д / бе не знам точно - Италиански
и Българският - айде кажи ми, че няма как да се справя на рецепцията, при условие, че тя това прави цяло лято почти по цял ден, висеше на рецепцията. и отделно помагаше на техните, с каквото друго може, когато може..
Последно редактирано от AnarchyBoy : 04-19-2014 на 14:53
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Имаш тенденцията много да се изхвърляш, когато става дума за "владеене" на езици.
Едно е да работиш на рецепцията на хотел, в който трябва да научиш няколко фразички, с които да посрещаш гостите. Тези изречения включват такива от рода на "Здравейте" "Стаята ви ще е готова до 12 часа" "Приятен престой ви пожелавам" "Довиждане". Съвсем друго е да попаднеш в академична среда, където постоянно те бъкат не с правилна граматика, а с "дебели, тежки и жестоки" термини, чиито значение дори на български не знаеш.
Затова, моля те, въздържай се от такива смели изказвания като "Лин говори 5 езика". Не, не ги говори. Познавайква ги, знае някои изречения, разбира смисъла. А това само по себе си е изключително далеч от каквото и да е владеене на език.
Нямаше да се включвам, ама това се забелязва в много теми вече.
Другото, което е - ти сам каза, че никой няма да глобят, ако видят дете, което носи 1-2 чинии и виси в ресторанта. Силно се съмнявам, че Лин е спала по 1-2 часа на ден, скапвайки се от работа в ресторанта/хотела/пералнята през цялото лято, сиреч 90 дни или там колкото се събират. Сумарно всичките дни, през които тя наистина е работила толкова усърдно сигурно се събират към 2-3 седмици, дори месец (може би), но никой не може да ме убеди, че е била подложена под такова напрежение през абсолютно целите 3 месеца.
Рапчо ти неграмотни ми приятелю можеш да се скриеш, с твоето напъване, никой нито те е питал, нито е искал мнението ти- да не говорим, че си прост на трета. И пак се опитваш да се изтъкнеш..
Студента, който пише
"лекЪр, саваршеност" и т.н обаче се напъва да се прави на невероятно интелигентен, като пуска тема за употребяването на чужди думи в българският език.
Научи се първо, майчините думи как да пишеш, тогава се тревожи за чуждите, леке с леке.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.