.
Резултати от 1 до 25 от общо 66

Threaded View

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от shmatarok Виж мнението
    Баш пък много над българските...

Бих искала да чуя мнението на Пантерата, все пак, защото тя си живее там. Аз ще се изкажа малко по-късно.
    Зависи за какво.
    Храната - в никакъв случай не е по-скъпа. Или поне не драстично. Сметни минималната заплата в Германия. 8.50 на час, 8 часа, 22 дни в месеца. Макар че не знам дали е коректно да се сравнява минимална заплата за час с минимална месечна такава. Не съм сигурна дали при стандартен 8-часов работен ден пак излизат по 8.50 на час.

Баби пенсионерки си взимат пушена сьомга. Дядовци си купуват нови Ауди-та и ходят на почивка на... а де. Някой от известните острови беше.

Дрехите - окей са като цяло, обаче обувките... майко. Два типа - или Дайхман, или наистина качествени обувки от естествена кожа, които обаче струват майка си и баща си. Гледах обувки, същите като моите, купени от България - естествена кожа, денди тип, стотина лева бяха в България, което и без това си е бая, а в Германия - 246 евро, ако не греша.

Обаче други неща... 2.40 евро за единичен билет се плаща тук.

240 евро наем (твърд, не варира от сезона и сметките) за една стая, като деля кухня и баня със съквартирантка.

Здравната ми осигуровка, ако се осигурявах в Германия, трябва да е 70-80 евро на месец, ако не греша.

Данъците са мазало, адски са високи. В учебника по счетоводство имам пример, че при 3 000 бруто взимаш всъщност 1860 нето след приспадането на данък общ доход, църковния данък, някакъв друг данък, въведен след обединението на Германия и социалните осигуровки - пенсии, здравни, срещу безработица.

Услуги като фризьор, например - мамата си е ебало. Тая седмица трябва да има и ме боли сърцето да дам 20-25 евро, макар че... е напълно нормално предвид сумата, която плащах в България - 20 лв. Избягвам да ги превръщам, защото просто не е съвсем коректно.
    Лекарски услуги - мазало. На един познат му пратиха честитка за 2500 за операция за отстраняване на апендикс. Не мога да съм сигурна, но така ми каза.

Зависи. Всеки си прави сметката.

За много неща е помислено - като студент можеш да си докарваш прилични пари - до 450 евро - без да плащаш данък. Като цяло да си намериш работа като студент е по-лесно, тук на нас се гледа като на бъдещи данъкоплатци, не като на безполезни недисциплинирани лентяи, каквото е масовото мнение на работодателите за студентите в България.
    На по 20 години колегите ми са правили една камара стажове и имат солиден опит от ходене на интервюта, не като някъв тука да ми обяснява как автобиографиите трябвало да са креативни и как било тъпо да използваш европейския образец
    Възможностите са повечко, определено
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-22-2014 на 21:37

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си