Почти на 19 съм, момче, ходя с едно момиче от малко повече от 3 години, като сме имали един период от 3 месеца, в който не сме били заедно. Обичам я, но напоследък само ѝ причинявам болка.
Последните няколко месеца постоянно се караме за нещо - било то малко или голямо. Тя ме обвинява, че не съм се интересувал от нея, че не ми пука за връзката ни, че не ѝ се обаждам често и т.н. Дори ме ревнува, когато излизам с приятели. Най-големия проблем за нея дойде, когато почнах да пуша по 1-2 цигари почти всеки ден. Тя ужасно много мрази това и когато ме види ми се сърди целия ден. Аз знам, че това е грешно решение, но смятам, че до известна степен то засяга само мен, защото аз си се тровя, а и по принцип когато сме в компания и тя запалва по една.
Замислям се за бъдещето на връзката ни, защото и двамата сме приети в един университет в чужбина и идеята ни беше да заминем и живеем заедно. Но как ще се случи това, след като непрестанно нещо се случва между нас. А ако си останем приятели знам, че евентуалното учене в един университет ще е проблем.
Как мислите да постъпя? Дали да скъсам с нея за добро, защото натам отиват нещата, или да продължа да се самозалъгвам и да лъжа нея, че всичко е наред?