.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Hybrid View

Супер фен

Новородени котки

Въпросът ми е на колко дни проглеждат? И другото, кога могат да се хранят самостоятелно (без майка си), например със домашно прясно мляко и спринцовка?

Аз в момента имам малки котенца.Едното котило е на 7 дена и едно от тях вече си е отворило очичките.Но по принцип си ги отварят след 11 дена.
    А за храната е малко сложно.С прясно мляко от козата на село така отгледахме 3 котенца, но едното се разболя и умря . А с мляко, продавано по магазините недей.Гаранция ще си умрат котенцата.Кой знае какви неща има в тези млека. Има специално адаптирано мляко, което е за новородени котета.Храни ги с капкомер, или лъжичка.Пази котетата на топло.Слагай до тях бутилка пълна с топла вода и я сменяй често. Това ще е от полза: http://celtic.blog.bg/drugi/2012/06/...kotenca.963286
    Последно редактирано от Yogurt : 04-19-2014 на 15:21

Цитирай Първоначално написано от Yogurt Виж мнението
    А с мляко, продавано по магазините недей.Гаранция ще си умрат котенцата.
    Не е вярно, няма да умрат, давали сме им. Иначе да, не е за предпочитане краве мляко, но чак пък да умрат... Майка им няма да ги оставя първите няколко дни, че дори и цялата първа седмица е възможно, така че е хубаво купичката с храната на майката, както и тоалетната да са и наблизо. Аз съм ги хранил с капкомер откакто започват да пискат, а майка им я мързи да отиде при тях. Котенцата започват да проявяват интерес към твърдата храна като станат на около един месец.
    Последно редактирано от hristo99 : 04-19-2014 на 18:46

Супер фен
    Благодаря за полезния отговор !

anonymous708973
    Guest
    А защо те интересува храненето без майка им?

Повече от фен Аватара на C0oKieS
    ако някой от махалата или околните продава мляко от крава да е домашна и да е хубаво може и от него да им даваш то се продава по 1л или 2ва ,ако не се лъжа не беше скъпо около 2 лв купи свари и може да им дадеш важното е да не е от магазина от там е вредно за новородени котета , а проглеждат около 10ти ден ( не съм сигурна )

дано да са здрави сладурите
    Последно редактирано от C0oKieS : 04-19-2014 на 18:56

Повече от фен Аватара на C0oKieS
    http://jivotinkiteydoma.wordpress.co...-malki-koteta/ ето и една статия за развитието на малките сладури

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си