- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Проблем с компютъра ми :D
Помагайте да си оправя компютъра.С windows xp е, нещо напоследък стана бавен, лампичката за хард диска започна да свети доста и пс-то забива.Процесора не се товари постоянно на 100%.Рам паметта е доста -2,05 гб в момента при наличие на 2гб, даже под 2 гб защото част се заделя за вграденото видео intel q35 chipset.Ta вчера разкачих процесора и му смених термопастата с от тея най-евтините за 2 лева, също така рам паметите( 2х1гб) ги разкачих и пак ги закачих.След това като го пуснах почна да издава ПИИИИИИПП , ПИИИИИППП и да чеква за dhcp , и след това се пуска уидолса.Помагайте. Рам паметта се товари доста.Процесора е Pentium e2160 със зададено използване и на 2-те ядра.Хард диска е WDC WD800JD-55MUA1.Компютъра е леново с лепенки на него windows vista, energy star и core 2 duo, но процесора незнайно защо не е core 2 duo, също така windowsa е пиратски xp.Също така има един допълнителен вентилатор за охлаждане под захранването.На захранването пише Lite on.
Също така от хард диска се чува звук като стърженеили от компютъра някъде не знам
.
Преди да нанесеш термопастата почисти ли хубаво? Освен това има голям шанс да ти е засъхнала пастата и да ти грее процесора колкото щеш... Ползвай качествени продукти, а не ментаци от 2лв...![]()
Последно редактирано от saruhi : 04-22-2014 на 14:03
I have a dream
Случват се и такива аномалииИмам предвид там,където нанесе пастата дали почисти преди това?
I have a dream
Махнах старата със салфетка, на процесора и на вентилатора.Ето и снимка от Aida (sensor):
http://prikachi.com/images.php?images/638/7285638J.jpg
Също така вентилатора , те са 2 вентилатора един върху друг започнаха да бучат повече, смисъл да се въртят с по-голяма скорост. Офф кво говоря, охладител+ вентилатор де.
Последно редактирано от koko95 : 04-22-2014 на 14:18
Едно е сигурно-че не ти охлажда като хората. Старата вместо със салфетка е най-добре да я махнеш с тампонче, което не оставя власинки и отгоре равномерен слой вече да сложиш от новата,съвсем тънък. Друг вариант е да си сложил повече отколкото трябва и да си предизвикал обратен ефект..
I have a dream
Последно редактирано от koko95 : 04-22-2014 на 14:34
Е преди термопастата какви температури достигаше-390 по Целзий? :P
I have a dream
А какво значи тоя звук при пускане на компютъра ПИИИИППП , ПИИИИППП и после чеква за dhcp ?Също така днеска ми даде син екран.
Писукането най-вероятно ти е от BIOS-а. Възможен вариант е някое пиларче да си изкривил като си барникал с термопастата и да не се свързва тока към някоя част и да не ти зарежда дадения файл,откъдето може и да ти е синия екран...за друго не се сещам честно казано.. А изключва ли ти сам?
I have a dream
Душицо златна, от години се занимавам с компютри,главно хардуер, не казвай на кака ти на кое как да вика :P Щом мислиш,че си прав-твоя воля. Казвам ти според мен как е,вече ти си преценявай![]()
I have a dream
Процесора не пада под 69 градуса,тоест прегрява и за това забавя.С по-усилено охлаждане е , охладител+ вентилатор закачен на охладителя.Какво да правя да не прегрява процесора?
Последно май се оказа Fan failure,просто преди пс-то не го е отчитало и след като съм разкачил охлаждането+вентилатора на процесора и е започнало да го отчита с пиииип пиииип.Утре ще пробвам с друг охладител+вентилатор(работ ещ) да видим.
Говорех за пиларчетата,не за пиновете...пилар-отдолу....пин-отгоре!
п.п: 93 набор пък съм аз![]()
I have a dream
koko kokooo всеки път като ти чета темите ме хваща мигрената.
след като съм разкачил охлаждането+вентилатора на процесора и е започнало да го отчита с пиииип пиииип.![]()
![]()
![]()
Утре,тоест днеска ще пробвам процесора с друго стоково 100% работещо охлаждане да видим .
Купих си CM ОХЛАДИТЕЛ X DREAM I117 за 20 лева става за 1155/1156 и 775, но е с 3 пин-а connector,а мойто дъно е с 4 и не мога от никъде в София да си намеря преходник.Проверих в 5 магазина няма-plesio,reset computers,technomarket,technopolis и jar .Помагайте