.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17
    Мега фен
    Град
    <3

За растежа на косата

Какви могат да са причините, поради които косата ни да е в застой? За пресите - ясно. Друго>? :33
    ПиснА ми! Какво повече да направя? :33
    Не я изправям вече 3 месеца, не ползвам лак, пяна и всякакви такива вредности, днес си взех хининов шампоан, ползвам кристали, реша се единствено под душа, след като съм си сложила балсам/маска, правя си маски с масла от време на време, от време на време си обирам и връхчетата самичка и НИЩО. КАКВО по дяволите да направя още? Единственото лошо, което й причинявам е, че я боядисвам (с безамонячни бои)
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен
    Град
    <3
    https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/...63135825_n.jpg Средата на януари се подстригах..

До сега да е порастнала най-много с два пръста..
    4XCOKИ

Супер фен Аватара на Deadlock
    На тази снимка косата ти изглежда добре, здравичка. Казвам го, защото съм виждала снимки, на които изглежда много увредена. Ако действително си успяла да я заздравиш, това е супер и е по-важно от растежа.

Философствам и нямам отговор на питането ти, а и аз се интересувам :Р

Мега фен
    Град
    <3
    Изглежда здравичка, защото е изправена от фризьорче, след като ме маза с разни работи
    Мисля, че е мааааалко по-добре от преди, но трябва още много път да измине

Искам дълга косаааа ((( *мрън*
    4XCOKИ

Прави масаж на скалпа, приемай витамини, храни се с добра храна, ползвай различни масла коита да втриваш. Но, нищо чудво да е до ген и организъм. Има хора на които косите им растат мнооого бавно и такива на които стигат до едно положение и спират. Поддържай я здрава и жива, това е най-важно. Бавен процес си е, не става само със 'искам дълга коса' Ще порасне, имай търпение и се грижи за нея
    Последно редактирано от katalia3 : 04-23-2014 на 23:10

Голям фен Аватара на Andjyy
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от katalia3 Виж мнението
    Прави масаж на скалпа, приемай витамини, храни се с добра храна, ползвай различни масла коита да втриваш. Но, нищо чудво да е до ген и организъм. Има хора на които косите им растат мнооого бавно и такива на които стигат до едно положение и спират. Поддържай я здрава и жива, това е най-важно. Бавен процес си е, не става само със 'искам дълга коса' Ще порасне, имай търпение и се грижи за нея
    +1-2 литра вода на ден .. и не прекалявай с маските ,защото косата трябва и да си почива
    П.С-много ми харесва цвета ти.. някак див е

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Вода и витамини.

Имам приятелка, азиатка, която си отряза косата от дупето до ключиците и за 3 месеца порасна пак го дупето. До ген си е.

А травитаминол не искаш ли да пробваш? Някои казват, че постигат доста добри резултати.

Голям фен Аватара на Lourenço
    Аз ползвах тривитамол за около 6 месеца, има ефект но не е WOW.. порасна ми повече коса но като обем, не в дължина.

anonymous708973
    Guest
    Eй, аман с тоя растеж значи. Всеки иска дълга коса без да му пука отива ли му или не му отива.

ТОЛКОВА ти отива с по-къса коса! Толкова много! Продължавай в същия дух със заздравяването, пък проклетият растеж сам ще дойде.
    Някъде декември на 12-ти клас косата ми беше колкото твоята, реших да я пускам за бала, щото все пак ми трябваше коса, за да съм къдрава. Маски - 2-3 пъти седмично, професионална серия шампоан и балсам, изправяне веднъж в месеца сигурно, сушах я обаче. Е, порасна, знаеш как е била.

В момента пак е дълга, но е тооооолкова ужасно нацъфтяла, сигурно половината. Нямам търпения да отида и да ми отреже поне едно 10 см, пък може в последния момент да реша да са повечко.
    Мисълта ми е, че е много, много по-добре да имаш умерена дължина коса, но здрава, отколкото изтощена и късаща се. Не знам дали е от обработката, ама имаш една камара снимки, на които направо ме свива корема за косичката ти - пример: https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...66162984_n.jpg
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-24-2014 на 12:46

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Щруд, подхранвай я просто. На мен с хининова вода и подстригване всеки месец ми порасна доста последната година, като я бях отрязала малко под ключицата, сега стига до кръста, че и малко по-надолу. Тия дни ще я поорежа малко пак и до бала няма да я бутам. След това ще я отрежа до ключиците, че е много изтощена. Аз точно от пресата я изтощих толкова, че сега и трябва брутално рязане наполовина. От 6-7 месеца не съм я изправяла цялостно. Само някой кичур дето не ме слуша от време на време и това е. Значително по-здрава е от преди, но пак не е добре.

Маската с тривитаминол може да помогне при теб, аз не съм пробвала.
    Може да пиеш витамини(хубави! - питай някой който разбира от химия да ти препоръча нещо добро) и водица. И чакаш.
    *сън*

Трябва да се подстригваш много чето. Поне 2 пъти в месеца, на една приятелка така и порастна.

Цитирай Първоначално написано от sweetka_96 Виж мнението
    Трябва да се подстригваш много чето. Поне 2 пъти в месеца, на една приятелка така и порастна.
    Косата не расте от подстригване. По този начин просто се премахват накъсаните и нацъфтели краища, които правят косата да изглежда по къса може би, защото ако не се подстрижат, ще продължат да се цепят. Така е, нужно е подстригване, но не за растеж, а за да може косата да изглежда по жива, без изсъхналите и изтощени краища.

аз съм най-доволна от тези ампули за коса, 40лв е кутията 12 ампули.освен 4е спрат косопада,спомагат за бърз раствж на косата,супер са.Най ежтино си ги купувам от този магазин:http://zakosata.com/index.php?route=...ory&path=18_69

Мега фен Аватара на strawberry88
    Косата НЕ се реше мокра, още повече пък под душа (защото тогава е най-уязвима и много лесно се накъсва)!!! Също така не си ли оправиш храненето и пиенето на вода (!), и 50 маски и масла да си сложиш, няма да видиш ефект.

Мега фен Аватара на Hilary_
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Какви могат да са причините, поради които косата ни да е в застой?
    - вътрешни (хормонално влияние, прием на медикаменти)
    - външни (сезонни промени) са основните.

Не я изправям вече 3 месеца, не ползвам лак, пяна и всякакви такива вредности,
    .. което е полезно, но се отнася само за дължините ти - не и за растежа на косъма.
    днес си взех хининов шампоан,
    .. който няма никакво отношение към растежа на косъма, колкото и да го хвалят.
    ползвам кристали,
    .. които единствено заглаждат косъма ти (отвън) и натрупват силикони върху него, които не позволяват на маските/балсамите да проникнат във вътрешността му и съответно - да го подхранят.
    реша се единствено под душа, след като съм си сложила балсам/маска,
    .. когато косъмът се намокри е много по – уязвим и по този начин го увреждаш.
    правя си маски с масла от време на време,
    .. маслата също нямат отношение към растежа, а и повечето са водоразтворими и също не особено ефективни. Отмиват се в момента на измиването с вода.
    КАКВО по дяволите да направя още?
    Не знам колко бързо ти расте косата, но каквото и да направиш – шансовете да увеличиш стадия на растеж е минимален и за да се случи трябва да приемаш мъжки полови хормони (в което съм сигурна, че няма да си причиниш). По – разумен вариант са добавките за коса, но пак гледай да са съобразени с организма ти. Всичко останало (локално приложено, "увеличаващо растежа") е плод на въображение на фирмите, произвеждащи го и на купуващите.
    ...

Тривитаминол. Това наистина помага, ако се ползва редовно. Освен това може да пробваш с Герикапс или Геритамин, едно и също е. Това са витамини, евтини са.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си