- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Мемоарите на една меланхолия
Ами приеми,че хората сме различни.Едни понякога се носят по течението, а други се опитват да се заблуждават колко всъщност са велики и как целият им живот зависи само и единствено от тях и те си го градят.Ама без ограничения,без страхове.Ако нещо им пречи просто го премазват.Целта оправдава средствата нали така? Няма начин нищо да ги спира понеже иначе ще излезе,че са си завряли главата в задника.Ами аз пък не вярвам,че хората са толкова велики,че да определят баш напълно съдбата си. И отново един съвсем дребен и видимо с нищо не отнасящ се по темата пример,който сега ми е на главата та затова се и сещам за него.Ето споделям съм в темата в споделете например за това,че преди известно време ми излезнаха ечемици дето не заздравяха каквото и да се направи.И аз какво мога да направя.След два дни трябва да се режат.Как да го предотвратя това.Всъщност имам избор.Може да ходя да ми ги махнат, а може и да не ходя.Не са чак такъв проблем.Виж обаче ако ми покриваха очите или операцията беше за нещо,от което зависи животът ми,което пак по никакъв начин нямаше как да предотвратя трябваше задължително да се направи,защото иначе последиците са ясни.В общи линии се отклоних от темата и не знам дали ще ме разбереш особено
А а а кажи им го на хората дето не са попадали в дадена ситуация или мислят,че всеки човек е правен по калъп и ще се справи почти минимум като него със ситуацията каквото и да е преживял.
Та Пантерке ако го погледнем метафорично ако опре ножа до кокала дотолкова,че да се стигне до животоспасяващата операция може и някак да се справя или...просто да умра.В момента съм на избора за операцията на ечемик.А реално и тази операция ако нямаше кой да ме хване за ушите да я направя (в случая по-малко баща ми и повече лекарката) най-вероятно щях да си седя така дълго време.Както и ваденето ми на един зъб отне години размисли и много увещания.Имам и една като цяло незабележима корекция на едното око,която трябва да се направи,но е сложна(около час) и трябва малко повече време за заздравяне след това,а е предимно естетична,но за нея колкото и да ме убеждаваха съм я сложил поне на тоя етап на заден план.
Та в живота има решения,които човек може да вземе веднага,такива,за които трябва да се поколебае даже и да му помагат други и такива,дето оставя на заден план въпреки желанието за помощ от другите.Като добавим и факта,че аз не съм изобщо от решителните хора и неяснотата ме плаши вече картинката се оформя напълно![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!