.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 45

Дребните и не толкова дребните спорове

Здравейте, моля всеки да сподели колко често се кара с половинката си, за какво, как се справяте със ситуацията и това отразявали се на взаимоотношенията ви като цяло? Как гледате на честите спорове било то за по-сериозни или по-несериозни неща?

anonymous708973
    Guest
    Ох, имаме периоди, в които не можем да се чуем без да се сдърпаме повече или по-малко. Отразяват се зле, разбира се. Всеки път си мислиш как с тоя човек имате все по-малко общи неща и не можеш да решиш дали това наистина е така, или просто си афектиран от спора.
    Как се справяме... ами, имам чувството, че чак сега се учим да общуваме един с друг. Опитвам се да не давам характеристики и да не измествам темата на спора, че иначе може до утре да се спори. Опитвам се да не се паля за глупости и да приема, че само защото едно нещо е очеизбождащо за мен, не означава, че и за него е така.

В общи линии... стоиш и се надяваш, че е временно положение.

Как сме се карали за история и за политика. И после не си говорим по няколко часа. Но решихме, че безумните спорове за ситуацията в Украйна трябва да минават малко по-кротко вече.
    Обичам да споря много, въпреки че в един момент нещата излизат извън контрол. В момента, аз се опитвам да не се паля за пълни глупости, които нито ме касаят, нито пък ме дразнят чак толкова.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ох, имаме периоди, в които не можем да се чуем без да се сдърпаме повече или по-малко. Отразяват се зле, разбира се. Всеки път си мислиш как с тоя човек имате все по-малко общи неща и не можеш да решиш дали това наистина е така, или просто си афектиран от спора.
    Как се справяме... ами, имам чувството, че чак сега се учим да общуваме един с друг. Опитвам се да не давам характеристики и да не измествам темата на спора, че иначе може до утре да се спори. Опитвам се да не се паля за глупости и да приема, че само защото едно нещо е очеизбождащо за мен, не означава, че и за него е така.

В общи линии... стоиш и се надяваш, че е временно положение.
    Много точно казано. Идвало ми е да го изхвърля през единайстия етаж, защото не е съгласен с мен и след половин час - да го гушкам цял ден понеже ми е виновно, че сме спорили. И такива глупости.

С моят сме на коренон различни мнения по всякакви теми можем да спорим с часове доир без да си крещим . В момента чак ме е яд че го няма

Супер фен Аватара на Cloud9
    Той е по-избухлив,аз се сърдя по-дълго.От съвсем скоро обичам драматично да излизам след някоя остра реплика,той пък се научи да псува.Обичам да мълча след като се скараме,защото ми е тежко за думите,които сме си наговорили.Но пък като дойде и ме погледне с тия красиви и големи очи и всичко се оправя.Винаги съм му повтаряла,че трябва да поддържаме комуникацията на ниво,защото повечето хора се карат и разделят заради недоизказани или неправилно казани неща.Та се налага да ми го повтаря това когато се цупя мълчаливо в моя ъгъл на спалнята.И аз се чудя как сме още заедно понякога и как ще се справим в бъдеще и ме наляга обичайното желание да си плюя на петите при първия проблем,но после се замислям,че не мога без него и никога не съм могла и стискам здраво палците и в бъдеще да сме толкова добри в междуличностната ни комуникация,както сега.

Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Попринцип се караме рядко, когато имаме напълно различно мнение по конкретен въпрос. Като цяло хич не обичам да се карам с него, защото после ми е едно такова съвестно и смотано. Имали сме и сериозни караници, след които съм се чудили дали наистина имаме бъдеще и дали има смисъл в нашата връзка. Споровете и караниците значително намаляха, когато двамата разбрахме,че разбирателство има само тогава, когато има много говорене, обсъждане дори и на най- минималното, което може да се окаже сериозна спънка впоследствие. Наложи си през януари той да замине да работи в Англия и въпреки растоянието благодарение на изграденото ни умение за общуване не се стига до ненужни караници, които да ни нараняват и тормозят допълнително.
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

Мега фен Аватара на RapExotic
    Доста често влизаме в спорове, но да се караме е рядкост. Има разлика между това да спориш с някого, с нормален тон, прилагайки доказателства и опитвайки се да докажеш своята теза и това да се караш с някого, да го ругаеш и да му крещиш. Споровете влияят положително на връзката, тъй като така партньорите могат да видят силните си и слабите си страни погледнати отстрани. Могат да обменят опит и да научат нещо ново. От скандалите и ругатните полза няма.

Очаквах темата и въпросът, който повдигам да ми помогнат, но не очаквах да открия толкова... как да кажа - прекрасни отговори. Откривам нас (мен и приятелката ми) в това, което казвате и вие и това ми действа доста успокояващо, а и някои дребни подробности като говорене, спорене, а не каране и т.н са важни. Благодаря за споделянето.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Как сме се карали за история и за политика.
    Оооо, мислех, че сме само ние!!!
    Добре, отдъхнах си

Мега фен Аватара на Colouring
    Не помня да сме се карали. Спорили сме за глупости, но не сме се скарвали. Принципно, ако се сдърпаме нещо, то аз съм провокаторът просто защото понякога оставам неразбрана/не съм възприета както на мен ми се иска и тръгвам да се обяснявам как/кога/защо, а той си пада малко непукист и мен това ме изнервя. Общо взето - има моменти, в които адски много ме нерви, ама след това като ми каже нещо мило иииии... мда, забравям защо съм му била ядосана.
    А, още нещо, не доизказва нещата. В смисъл, понякога е адски лаконичен и това ме изкарва извън нерви. Аз искам седнем ли да обсъдим всичко от-до, а не да "решим" всичко набързо.
    Абе... хем си приличаме, хем сме страшно различни.

Оооо, мислех, че сме само ние!!!
    Добре, отдъхнах си
    Ние,освен за това,много често спорим и за половете

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от TheDevilInMe Виж мнението
    Ние,освен за това,много често спорим и за половете
    Пхахаха.
    ТЕМА НОМЕР 1!
    МАЙКООО, няма такива дебати, като ми изтърси някъв мегамалоумен стереотип за мъже-жени, отношения етц.

Ето го пак: Пиша му "виж, не сме единствените, дето спорят за история и политика". Отговор: "Значи и други момичета си мислят, че разбират". Що не ми е под ръка да отнесе един зад врата!

Пхахаха.
    ТЕМА НОМЕР 1!
    МАЙКООО, няма такива дебати, като ми изтърси някъв мегамалоумен стереотип за мъже-жени, отношения етц.
    Жените сме винаги в неизгодна позиция какво да се прави Не можем да се сравним с "възвишения" мъжки пол.

Мега фен Аватара на xoxi
    Караме се рядко.
    Той е изключително търпелив и спокоен по характер, докато аз (естествено) имам периоди, в които съм много изнервена и се заяждам с него за всичко. Понякога и той си изпуска нервите, когато се случи да прекаля. Иначе само ме гледа и се смее, понякога пуска някоя шега и все гледа да обърне нещата на майтап.
    За времето, в което сме заедно, само 1 или 2 пъти сме се карали наистина сериозно. Първият път даже помня, че почти ни докара до раздяла, но с течение на времето, нещата се стабилизираха.

Повече от фен Аватара на DeHu
    При мен е малко като при xoxi.Той е толкова спокоен,че и да искам ми е трудно да го изнервя и сякаш чувствам,че не е справедливо и аз да му се ядосвам.Макар че някой път чак ми писва и ми се струва,че е безчувствен и няколко пъти съм му пробвала границата на търпението В един момент разбрах,че не е безчувствен,просто дори и да е ядосан го показва едва едва.А сериозни поводи за караница досега е нямало

Пхахаха.
    ТЕМА НОМЕР 1!

Ето го пак: Пиша му "виж, не сме единствените, дето спорят за история и политика". Отговор: "Значи и други момичета си мислят, че разбират". Що не ми е под ръка да отнесе един зад врата!
    Ние минаваме от твойта майка на твойта държава. Там пък как сме се наливали не е истина.
    Добре, че поне за сексизма сме на едно мнение, че ако точно той ми изръси нещо секстикто ще го убия.
    Ама пък имам познати/приятели, с които никога не може да се заформи хубав философски спор и това е толкова скучно.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

anonymous708973
    Guest
    Какво значи "от твойта майка на твойта държава" :д

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    вместо да се ругаят на майка, се ругаят на държава предполагам

ние отдавна вече не водим спорове за политика и полове
    сега се караме за битовизми, макар че като се замисля... и това не са толкова караници, колкото ежедневни дрязги, след които няма лоши чувства и се забравят на петата минута, в която си се хванал с нещо друго
    въобще, смятам, че сме добър екип
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Темамата за Украйна ни е толковааа любимаа имаме еднакво мнение но коренно различни гледни точки за всичко .

Лейди това някак звучи плашещо и сладко едновременно .Споровете за битовизъм обикновенон ги свързвам с една стабилна връзка вече .

Супер фен Аватара на sometimes_
    При нас обикновено проблемът е в мен. Аз съм доста избухлива и не мога нищо да премълчавам. Другият основен проблем е егото ми, доста често решавам, че не ми се обръща достатъчно внимание и става скандал. Понякога си внушавам разни неща, които са много далеч от истината, ама никой не е в състояние да ме убеди, че не е така, както ми изглежда. Добре, че той е по-спокоен, уравновесен и търпелив, та успяваме да се оправим.
    I`m trying to make your dreams come true...

Мега фен Аватара на 102
    по-забавна тема отдавна е немало
    спорели за политика..
    спорели за положението в украйна..
    пхуахахах енненне

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Лейди това някак звучи плашещо и сладко едновременно .Споровете за битовизъм обикновенон ги свързвам с една стабилна връзка вече .
    Е, аз съм омъжена от пет години и половина. Не че тва принципно е критерий за стабилна връзка, ама... да речем.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    по-забавна тема отдавна е немало
    спорели за политика..
    спорели за положението в украйна..
    пхуахахах енненне
    Предпочитам да спорим 2 часа за политика и накрая да ми каже, че нищо не разбирам, а аз да му кажа, че му промиват мозъка, да се цупим половин ден и да се сдобрим отколкото темите ни за спор да се изчерпват с избора на кафене или дискотека, в която да идем. Имам нужда от интелектуален гъдел лично аз.

Мега фен Аватара на 102
    той явно не

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си