- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Евро избори 2014
Герб
Коалиция за България
Атака
България без цензура
Реформаторски блок
НФСБ
ДПС
Друг
Именно там е драмата. Въпросните пари от еврофондовете са предназначени, за да се направи по-ефективна и конкурентноспособна икономиката, т.е. да се повиши материалната база, професионализма на служителите и в крайна сметка качеството на работата на въпросната фирма/институция. Ненапразно съответните оперативни програми носят имена като Регионално развитие, Развитие на човешките ресурси, Конкурентноспособност, Администратитвен капацитет.
Реалността у нас обаче показва, че повечето български фирми, които печелят проекти по въпросните оперативни програми, се държат от хора, пряко свързани с местната или държавната власт. Така парите от фондовете влизат в джобовете на едни и същи хора (Д. Пеевски, Цв. Василев, кръга около Доган, кръга около ГЕРБ или този около БСП) и всичко се върти в един омагьосан кръг, където всеки снася на всеки. Повечето обществени поръчки се уговарят под масата, а търговете са чиста формалност. Обичайният въпрос на кмета Х към фирмаджията Z, когато му възлага определена поръчка, е "Колко ще е рестото?"
Welcome to the Jungle...
Нещата са в пъти по-сложни от - не искаме да плащаме и това е. Влошава се кредитния рейтинг на страната, митичните ни 5 инвеститора решават да се изтеглят, защото не се знае кога и тях няма да ги сполети същото. Налагат ни се някакви санкции от ЕС (предполагам). Не вярвам да ни изкл, защото досега не е имало такъв случай.
n00bs
Вместо да гледате за пример Сърбия, която мина през кусур войни срещу НАТО, не е членка на ЕС и въпреки това е по-добре, има прокарани магистрали отдавна и тнт, вие продължавате да защитавате поданиците на Запада.
България винаги е била по-близо до Русия и като манталитет, и като разбиране.
И като стана въпрос за война... Наистина ли си вярвате, че тя не е близо?
Ето ей сега Русия ще нахлуе в Украйна както говорят обратното и гледайте какъв сеир ще стане.
Тогава предизвикани от безработицата ще се разделят и и други страни като се почне от Молдова та се стигне до Унгария. Газта като ни го спрат, знаете ли кога ще чакаме ЕС да ни снабди? Веднага лично аз ще подкрепя Русия
Тъй както сме 21 век ножа опира до кокала.
Преди 200 години също много велики учени са смятали, че между Франция и Германия ще има вечен мир. ххахах
http://www.segabg.com/article.php?id=668707
"западната ни съседка Сърбия също ще получи финансова инжекция. Правителството на страната единодушно прие заема в размер на 1 милиард евро, предаде БГНЕС."
Ко речи?
n00bs
^ http://www.youtube.com/watch?v=rbQoI7f-V5M
Спри да говориш глупости, че ме хваща срам задето ти казах, че поне малко от малко ти е дошъл акъла. Хубаво че ме опроверга.
Това е от 2002-ра впрочем. Убит е впоследствие. Цъфнали и вързали са сърбите.
Ми добре, завиждайте на западняците. Странно как те си живеят добре, а всички страни на изток и Балканите само ги гледаме.
ПС: През цяла Сърбия е построена ма-ла. :Д
аааайййде бе всички ? Словения, Словакия , Естония, Полша ... една Хърватия, 'дето съвсем наскоро влезе в ЕС зле ли живеят ?
България и Румъния са просто трагично зле. Умопомрачително зле, разбираш ли ? Ако ще ме питаш защо - не мога да ти отговоря, но е абсурдно. И съм далеч от мисълта, че е в ЕС вината![]()
Дължината на магистралите им е колкото нашата, ако това ти е базата за сравнение.
Живял ли си там, че да твърдиш, че са по-добре от нас?
А и говорим за страна чиято национална носия е анцуг.
n00bs
България и Румъния, Украйна, Латва, Латвия , Сърбия, Гърция вече, Македония, Албания, Босна и всички останали? Нито страните, които ти изброи не могат да се сравняват с Германия и Великобритания.
И защо Турция има 1 милион армия , Гърция над 100 000 хил редовна страните близки до Русия са оставени с по 30 хилядни армии?
За Румъния знам защо. Щот са същите кат нас, манипулирани. И циганите им се размножават яко.
по-малка площ, едва ли си минал през цялата сърбия
и тук е пълно с трактори и няма нито една пустееща земя
n00bs
Ми през цяла Сърбия минах, прекосих я.
Тук се обработват земите, ама там е дадена много работа на малкия човек. При нас има криза с работниците, там явно няма.
В Румъния беше същото. Всяко село от Русе до Карпатите беше многолюдно с много нови построени къщи. Инфраструктурата им е зле, но пътищата им са добри. (без дупки) като във всяко населено място има по два надлеза най-малко!
В нашите села всяка общинска постройка, болница и всичко се руши - там се боядисват, поправят...
Не мисля, че може да говориш за страна по 1 седмица престой в нея (ако изобщо има толкова), всичко може да се вижда розово, но докато не поживееш 3-4 години там, няма как да го разбереш. В момента просто си в оная си фаза в която за пореден път няма какво да кажеш или как да го докажеш (аз поне линквам някакви статии, а не говоря с приказки чути от мама и тате), но се мъчиш всячески да ме убедиш, че греша и ти си прав.
n00bs
кат не си ходил, влез в гоогле мапс, пак се виждат промените. Не е нужно да живееш там, за да разбереш, че има живот по селата им..
Това ли ти е причината, че са по-добре от нас?
n00bs
Много извърташ нещата както са ти удобни, в един момент говориш за Сърбия, после за Румъния. Те и като площ са малко над две българии.
n00bs
Няма да гласувам или ще пусна невалидна бюлетина.
И ЕС тогава щеше да е задължен да си вади от джоба, ах колко лошо, дай да ревем. :Д
Ама той открай време си спори с аргументи от задника, защо се хабиш?![]()