- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Евро избори 2014
Герб
Коалиция за България
Атака
България без цензура
Реформаторски блок
НФСБ
ДПС
Друг
Това ли ти е причината, че са по-добре от нас?
n00bs
Много извърташ нещата както са ти удобни, в един момент говориш за Сърбия, после за Румъния. Те и като площ са малко над две българии.
n00bs
Абе, аз съм си проС, ама пак не виждам с какво сме напред от членството ни... Вярно, че получаваме някой друг милиард годишно, ама иначе щяхме да си ги получаваме от мита и такси, за да си прекарат стоките през нас...
Българи в чужбина си имаше и преди членството ни...
Няма да гласувам или ще пусна невалидна бюлетина.
Виж данните за износа, изкарани от Якудзата на предишната страница и тогава коментирай какви са ни облагите от членството. И да те светна, че митата и таксите ги наричат още "тарифни ограничения", т.е. инструменти, които оскъпяват крайния продукт и затрудняват широкото потребление. Идеята на свободния пазар е точно да се премахнат тези ограничения, да се пласира повече продукция на по-тънки цени и всички да печелят - производителят от продадените количества (повишен оборот), а крайният потребител от по-евтиния продукт. Пазарът пък изпълнява ролята на естествен и независим регулатор на цените и мотивира производителите да намерят разумен баланс между цена и качество на предлагания продукт.
Ето ти пример: в момента един шоколад Милка струва около 1,50. Ако струваше 2,50 или 3 лева (след като го натоварят с мита и т.н.), колко хора щяха редовно да си го купуват?
Научете поне най-често използваниете икономически понятия и закономерности и тогава спорете толкова убедено, че иначе си говорим празни приказки и взаимно си губим времето.
Последно редактирано от DarkTemplar : 05-14-2014 на 23:01
Welcome to the Jungle...
Нека ти разкрия една тайна:
"Като държава членка на Европейския съюз, България е част от Митническия съюз (чл. 28 от Договора за функциониране на Европейския съюз), който обхваща цялата търговия със стоки и който включва забрана на митата върху вноса и износа между държавите-членки, и на всички такси с равностоен на мито ефект, както и приемането на обща митническа тарифа при техните отношения с трети страни."
Говорете ми още за излизания от ЕС, вълшебни мита и акцизи, пепеляшка, малката русалка и чичко тревичко.
n00bs
Ти си ментално увреден, нали и ние имаме износ (в предните коментари написах колко е), нали и ние ще трябва да плащаме мита. И ако ние решим да излизаме (което няма да стане), нали трябва да се съобразим с митата в другите държави, спокойно могат да прекарват товарите през морето, през Македония/Албания, ако им излиза по-евтино от България.
n00bs
И ЕС тогава щеше да е задължен да си вади от джоба, ах колко лошо, дай да ревем. :Д
моето момче може да викаш на неродения си син
искам да ми покажеш реални данни, които ме оборват, а не съчинения
http://www.nsi.bg/bg/content/7512/%D...86%D0%B8%D1%8F
грам не изнасяме
http://www.segabg.com/article.php?id=663422
n00bs
Ама той открай време си спори с аргументи от задника, защо се хабиш?![]()
Не съм чел от години толкова глупости наведнъж, колкото изписа климатроника в последните няколко дни. То бива да нямаш хал-хабер от това, което приказваш, ама неговото направо е трагично.
Welcome to the Jungle...
Май ти си още по-зле и от мен... крайния потребител плаща митото чрез цената на продукта... Ние, като изнасяме, те ще плащат... Естествено и ние ще плащаме повече, когато внасяме, но какво внасяме от ЕС? Освен залежалите им меса и 30 годишни коли... От Гърция внасяме червени трупчета, наречени домати...
Явно им е по-евтино да минат през нас, вместо през 2-3 държави, които не са в съюза.
http://www.nsi.bg/sites/default/file...01_DS6QDFU.pdf
Тук си пише какво внасяме и какво изнасяме за ЕС. По-достоверни и официални данни от тези няма.
Welcome to the Jungle...
При положение, че имаме повече внос отколкото износ (разликата беше към 9млрд), мисля че сам може да се сетиш, че няма да ни е изгодно.
Като не ти харесва цената на благородните метали, винаги може да си купиш някоя мина, да я разработиш и да си ги изнасяш както си искаш, на каквато цена пожелаеш, цената си я определяш явно ти, защото няма такова нещо като световен пазар, той е мит, за да не може България да завладее света.
n00bs