- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Евро избори 2014
Герб
Коалиция за България
Атака
България без цензура
Реформаторски блок
НФСБ
ДПС
Друг
Виж данните за износа, изкарани от Якудзата на предишната страница и тогава коментирай какви са ни облагите от членството. И да те светна, че митата и таксите ги наричат още "тарифни ограничения", т.е. инструменти, които оскъпяват крайния продукт и затрудняват широкото потребление. Идеята на свободния пазар е точно да се премахнат тези ограничения, да се пласира повече продукция на по-тънки цени и всички да печелят - производителят от продадените количества (повишен оборот), а крайният потребител от по-евтиния продукт. Пазарът пък изпълнява ролята на естествен и независим регулатор на цените и мотивира производителите да намерят разумен баланс между цена и качество на предлагания продукт.
Ето ти пример: в момента един шоколад Милка струва около 1,50. Ако струваше 2,50 или 3 лева (след като го натоварят с мита и т.н.), колко хора щяха редовно да си го купуват?
Научете поне най-често използваниете икономически понятия и закономерности и тогава спорете толкова убедено, че иначе си говорим празни приказки и взаимно си губим времето.
Последно редактирано от DarkTemplar : 05-14-2014 на 23:01
Welcome to the Jungle...
Нека ти разкрия една тайна:
"Като държава членка на Европейския съюз, България е част от Митническия съюз (чл. 28 от Договора за функциониране на Европейския съюз), който обхваща цялата търговия със стоки и който включва забрана на митата върху вноса и износа между държавите-членки, и на всички такси с равностоен на мито ефект, както и приемането на обща митническа тарифа при техните отношения с трети страни."
Говорете ми още за излизания от ЕС, вълшебни мита и акцизи, пепеляшка, малката русалка и чичко тревичко.
n00bs
Ти си ментално увреден, нали и ние имаме износ (в предните коментари написах колко е), нали и ние ще трябва да плащаме мита. И ако ние решим да излизаме (което няма да стане), нали трябва да се съобразим с митата в другите държави, спокойно могат да прекарват товарите през морето, през Македония/Албания, ако им излиза по-евтино от България.
n00bs
моето момче може да викаш на неродения си син
искам да ми покажеш реални данни, които ме оборват, а не съчинения
http://www.nsi.bg/bg/content/7512/%D...86%D0%B8%D1%8F
грам не изнасяме
http://www.segabg.com/article.php?id=663422
n00bs
Май ти си още по-зле и от мен... крайния потребител плаща митото чрез цената на продукта... Ние, като изнасяме, те ще плащат... Естествено и ние ще плащаме повече, когато внасяме, но какво внасяме от ЕС? Освен залежалите им меса и 30 годишни коли... От Гърция внасяме червени трупчета, наречени домати...
Явно им е по-евтино да минат през нас, вместо през 2-3 държави, които не са в съюза.
При положение, че имаме повече внос отколкото износ (разликата беше към 9млрд), мисля че сам може да се сетиш, че няма да ни е изгодно.
Като не ти харесва цената на благородните метали, винаги може да си купиш някоя мина, да я разработиш и да си ги изнасяш както си искаш, на каквато цена пожелаеш, цената си я определяш явно ти, защото няма такова нещо като световен пазар, той е мит, за да не може България да завладее света.
n00bs