Съжалявам, че си в такава ситуация. Аз не съм била в такава и едва ли ще мога да ти кажа нещо по-конкретно.
Не знам колко години са били женени родителите ти (предполагам поне 20), така че стресът от това няма как в даден момент да не избие на някъде. Ти си голямо момиче вече и е хубаво, че осъзнаваш всичко, което се случва, по-лошото е за брат ти.
Може би е трябвало да поговорите с майка ти по-рано, още в началото, преди изобщо да започне да излиза с когото и да било, като този разговор е трябвало да бъде предприет от родителката. Ти не си виновна.
Що се отнася до крясъците - да, неприятно е със сигурност (имам такива съседи), но далеч не мисля, че тя го прави напук, още повече заради вас. По-скоро иска да се чувства отново желана и се опитва да запълни празнините.
Моят съвет е да се опиташ да поговориш с нея отново, когато няма връзка, когато не е афектирана от нищо, когато сте в добри отношения и да и обясниш как се чувстваш. По възможност без да се стига до излишни емоционалности. Според мен е възможно тя да е издигнала преграда до всичко и всеки по-близък до предишния и живот и може и да не осъзнава много ясно какво точно се случва (казвам го, като не знам какви са били вашите отношения майка-дъщеря преди).
Ако отново това не даде резултат - защо да не помислиш да живеете с баща си, стига да ви е комфортно. И дали всичко това ще е възможно. Като цяло ситуацията е доста деликатна.
А за хорското мнение - определено не трябва да ти пука, знаеш че все още има тесногръди хора, а и ще продължава да има. Гледай да си оправите семейството, пък хората да си говорят каквото желаят.